skip to Main Content
ATV 2 sada u HD-u na Astra 19.2° Istočno – SD distribucija je završena
Atv-2-sada-u-hd-u-na-astra-19.2°-istocno-–-sd-distribucija-je-zavrsena

Austrijska privatna televizija ATV2 prebacila je emitovanje svog programa na satelitu Astra 19,2° istočno sa konvencionalnog standardnog digitalnog kvaliteta SD na HD kvalitet, kao što je ProSiebenSat.1PULS4 na 22. Novembar je najavljen.

U budućnosti, satelitska prijemna oprema sposobna za HD će biti potrebna za prijem predajnika. Prema trenutnom ASTRA TV-Monitoru 2021, većina austrijskih satelitskih TV domaćinstava 2021% / 1,71 miliona Sat-HH) već prima svoje programe u HD kvaliteti (INFOSAT je izvijestio). Samo okruglo . 000 TV domaćinstva u Austriji koja i dalje primaju svoj TV program isključivo u SD kvalitetu moraju pretvoriti svoju satelitsku prijemnu opremu u HD kako bi u budućnosti mogla nastaviti primati programe koji se emitiraju isključivo u HD-u.

Kao i ATV HD i ORF HD programi, ATV2 HD se i dalje može primati putem satelita “fundamentalno šifrirani” bez dodatnih naknada za uslugu. Oba ATV programa se emituju u HD kvaliteti na istoj SAT frekvenciji, a za prijem je potreban HD-sposoban prijemnik.

U slučaju problema sa prijemom, preporučuje se ručno skeniranje sa sledećim parametrima: Frekvencija 000. 244 H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S – QPSK.

Konverzija također u kablovskim mrežama

Osim toga, nadogradnja ATV2 HD također utječe na distribuciju u mnogim kablovskim mrežama i antenskim sistemima zajednice. Ako kao korisnik kabla propustite ATV2 program, molimo vas da kontaktirate odgovarajućeg mrežnog operatera.

Dodatne informacije o prijemu ATV programa mogu se naći ovdje.

83

Vezani članci

Back To Top
Search