skip to Main Content
Avani završava fazu 2 projekta HYLAS 4
Avani-zavrsava-fazu-2-projekta-hylas-4

Kompanija Avanti Communications završila je drugu fazu svog projekta izgradnje nove satelitske stanice HYLAS 4 u Dakaru, Senegal.

Nova Ka-band antena, prečnika 9,2 metra, ima 14 metara i teži 17.000 kg, a za izgradnju objekta u SAD, pre nego što je isporučena u Dakar.

Novi antenski sistem nudi širokopojasnu podršku za isporuku backhaula i velike povezanosti za telekomunikacije i vladu. Investicija pruža dodatnu podršku inicijativi Digital 2025 pružanjem investicija, razvojem veština i isporukom povezanosti za Senegal i okolne regione.

Avanti-jev lokalni gateway partner, Free u Senegalu, ugostiće i podržavati rad novog prolaza iz svog objekta data centra Tier III u Diamniadio.

Kyle Whitehill, izvršni direktor Avantija, rekao je: “Završetak druge faze ovog projekta je ogromno dostignuće za sve uključene. Do danas, Avanti je povezao više od 1.000 sela i škola širom Afrike i imamo ambiciozne planove za povezivanje dodatnih 10.000 lokacija u narednih 5 godina. Ovaj sistem je od suštinskog značaja da nam pomogne da ostvarimo taj cilj. Želim da se posebno zahvalim našem strateškom partneru Free u Senegalu, koji je do sada bio ključan u uspehu projekta.”

Nova kapija će proširiti pokrivenost Avantijevog satelita HYLAS 4 na Senegal i okolne zapadnoafričke zemlje Gvineju, Sijera Leone, Gvineju Bisao, Gambiju, Liberiju i Obalu Slonovače. Ovo će značajno povećati pristup brzom satelitskom internetu za škole, bolnice i zajednice u zemlji. Kupci avio-prevoznika kompanije Avanti takođe će moći da prošire svoj domet na ruralna područja i druge poluurbane lokacije gde su zemaljske mreže trenutno ograničene ili nepouzdane.

25

Vezani članci

Back To Top
Search