skip to Main Content
Azercosmos i Globecast proširuju satelitske usluge na Afriku
Azercosmos-i-globecast-prosiruju-satelitske-usluge-na-afriku

Autor

Azercosmos je potpisao ugovor o proširenom partnerstvu sa Globecastom za povećanje kapaciteta i pokrivenosti širom Afrike .

Kao rezultat ovog proširenog odnosa sa Azercosmosom, Globecast je u mogućnosti da svojim kupcima širom kontinenta omogući povećani kapacitet C-opsega na satelitu Azerspace-1.

Platforme Globecast-a i njihovi kupci sada mogu primati signale sa satelita Azerspace-1 i pružati opću zabavu, vijesti, sport i posebne događaje gledateljima čak i u najudaljenijim dijelovima afričke regije.

Kao primjer blagodati veze, izuzetno popularne emisije Real Brothers Naija Reality emisije emitirat će se ekskluzivno na Multichoice DSTV platformama širom Afrike, koristeći kapacitet pokrivanja doprinosa Azerspace-1 za unos feedova u Multichoiceov zapovjedni centar širom godine. Izvori se povezuju u Nigeriji, a vezuju i Multichoice i Globecast, potonji zbog suvišnosti.

„Kvalitetna pokrivenost koju pruža satelit Azerspace-1 ključna je za naše partnerstvo, uz tehničku podršku koju dobivamo. Ova saradnja pruža povećane mogućnosti i fleksibilnost za naše kupce, ”rekao je Jacques Andreou, direktor inženjeringa u Globecast-u.

„Prilagodljiv i inovativan pristup Globecast-a tržištu važan je dio naše ponude usluga i omogućava nam postizanje velikog uspjeha širom Afrike“, rekao je Mark Guthrie, glavni komercijalni direktor u Azercosmosu.

Povezano

46

Vezani članci

Back To Top
Search