Azista BST Aerospace lansira prvi satelit

0
azista-bst-aerospace-lansira-prvi-satelit

Azista BST Aerospace je stvorio najsavremeniji objekat od 50.000 kvadratnih metara koji može da podrži proizvodnju dva satelita nedeljno. Prvi satelit, AFR, je satelit težak 80 kg izgrađen na modularnoj autobuskoj platformi i domaćin je širokog optičkog daljinskog očitavanja korisnog opterećenja sa panhromatskim i multispektralnim mogućnostima snimanja. AFR predstavlja prvi satelit svoje veličine i performansi koji je izgradila privatna svemirska industrija. IndijaSposoban da podrži različite kritične aplikacije u civilne i odbrambene svrhe.

Azista BST direktor vazduhoplovstva Srinivas, Reddy Male, “Lansiranje AFR-a označava uzbudljiv početak podrške realizaciji satelitskih konstelacija za različite primene. Naša fabrika u Ahmedabadu već je spremna za proizvodnju 10 ovih satelita do 2024. godine.Direktor Sunil Indurti je dodao: “Azista BST Aerospace poziva istraživače i organizacije zainteresovane za istraživanje upotrebe svežih satelitskih podataka za različite geoprostorne aplikacije da stupe u kontakt sa nama i iskoriste ovu uzbudljivu priliku.”

Azista BST Aerospace je već u procesu realizacije sledećeg seta satelita kako bi demonstrirao svoje mogućnosti svestranim korisnim opterećenjima svojim modularnim satelitskim autobusima. Nekoliko od ovih satelita biće lansirano u narednih 12-24 meseca kako bi se uspostavilo svemirsko nasleđe i učvrstile vertikalno integrisane proizvodne mogućnosti iz svemira. Indija.