Reorganizacija kanala Bavarske televizije

0
bavarska-lokalna-tv-oslobadja-astru-transponder
Autor

Bavarska medijska vlast BLM reorganizirala je satelitsku distribuciju DTH lokalnih TV kanala njemačke savezne države na Astri (19. 2 ° istočno).Od jula 1, 2021, 14 kanali će zauzeti samo jedan transponder umjesto dva transpondera: transponder 23 (11. 552 H, SR 22, 0, FEC 2/3) će se zadržati, transponder 49 (10. 551 H, SR 22, 0, FEC 2/3) bit će pao.

Prema BLM-u, ušteđeni troškovi moraju se uložiti u kvalitetu programskog sadržaja i tako i dalje u potpunosti donositi korist lokalnoj televiziji. Kao posljedica reorganizacije, BLM spaja programe lokalnih emitera u nove zajedničke kanale koji pokrivaju susjedne regije: Franken plus HD, OTVA HD, Niederbayern TV HD i a.tv HD.

Satelitska distribucija münchen.tv i tv.ingolstadt ostaće nepromijenjena.

Bayerische Medien Technik (bmt ), podružnica BLM-a i bavarske javne radiotelevizije Bayerischer Rundfunk odgovorne za satelitsku distribuciju bavarskih lokalnih TV kanala, produžila je partnerstvo sa Astra satelitski operater SES u aprilu, osiguravajući kapacitet transpondera. Činjenica da će transponder pasti kao dio obnovljenog sporazuma tada nije spomenuta.

Lokalni TV kanali će i dalje emitirati kao 24 – satne usluge na kablovskim mrežama u njihovim lokalnim područjima pokrivenosti, kao i kada se odabiru pomoću crvenog dugmeta na televizorima kompatibilnim s HbbTV povezanim na internet. Kanali će također ostati dostupni putem lokalnog TV portala .

Povezano

O Jörnu Kriegeru

Jörn izvještava o najnovijim događajima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Od 1992 radi kao slobodnjak novinar, specijaliziran za digitalne medije, tehnologiju emitiranja, konvergenciju i nova tržišta. Takođe zauzima univerzitetska predavanja, piše članke u specijalnim publikacijama i proizvodi radio izvještaje. Jörn je također moderator panel diskusija na industrijskim događajima kao što su ANGA COM, Medientage München i IFA Berlin.

Advertisement