BeIN Sports obnavlja prava na emitovanje US Opena do 2027

0

BeIN Sports je najavio obnavljanje svog ugovora o ekskluzivnim medijskim pravima za Otvoreno prvenstvo SAD-a u tenisu, učvršćujući svoju poziciju ekskluzivnog doma turnira u regiji MENA do 2027. Ovo prošireno partnerstvo naglašava posvećenost BeIN-a unapređenju muškog i ženskog tenisa širom svijeta regionu, jer nastavlja da bude jedina platforma koja nudi pokrivanje sva četiri Grand Slam turnira.

Ovaj emiter, koji je imao ekskluzivna prava na US Open više od decenije, bio je ključan u negovanju sve većeg interesovanja za tenis na Bliskom istoku i u severnoj Africi. Novi sporazum, koji će biti na snazi ​​od 2023. do 2027. i koji uključuje i arapski i engleski jezik, dolazi u vrijeme kada regionalni entuzijazam za tenis vjerovatno nikada nije bio veći.Komentarišući ugovor, Mohammad Al-Subaie, izvršni direktor beIN MENA, rekao je: „BeIN i US Open uživali su u vrlo uspješnom partnerstvu u protekloj deceniji, donoseći na Bliski istok i Sjevernu Afriku neke od najupečatljivijih teniskih mečeva u posljednjih godina. Interesovanje za tenis na ovim prostorima je na vrhunskom nivou i mi smo oduševljeni što imamo pravo na emitovanje još pet godina. Nastavak toga da budemo dom Grand Slam tenisa daje nam priliku da podijelimo više posebnih sportskih trenutaka sa našim pretplatnicima i radujemo se još jednom uzbudljivom turniru kasnije ovog mjeseca.”

Kirsten Corio, glavni komercijalni direktor, USTA, dodala je: “US Open i beIN zajedno su godinama pružali spektakularan tenis navijačima na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi, i jako nam je drago što nastavljamo naše partnerstvo. Kako se najbolji svjetski teniseri, uključujući Onsa Jabeura, takmiče na našoj Grand Slam pozornici, radujemo se nastavku širenja publike US Opena u cijelom regionu u godinama koje dolaze.”

Predstojeći turnir US Opena, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra, biće centralna tačka za region. BeIN Sports će biti glavni izvor putovanja Tunižanke Ons Jabeur jer ona ima za cilj da ponovi svoj uspjeh u Wimbledonu i potencijalno dođe do uzastopnih finala na Flushing Meadowsu u svojoj potrazi za prvom Grand Slam naslovom.

U muškoj konkurenciji 1. svetski broj Karlos Alkaraz nastoji da ostvari retku uzastopnu pobedu na US Openu, dok Novak Đoković, trostruki pobednik u Nacionalnom teniskom centru Billie Jean King, ima za cilj da obezbedi svoj 24. grend slem naslov.

BeIN-ova ekskluzivna pokrivenost će se protezati od 18:00 po MECCA vremenu do ranog jutra svakog dana utakmice. Arapski komentari će biti dostupni na beIN Sports 5 (Arthur Ashe Court) i beIN Sports 6 (Louis Armstrong Court), dok će engleski komentari biti ponuđeni na beIN Sports 7 (Grandstand Court). Posebno, najbolji mečevi svakog dana biće emitovani na engleskom na beIN Sports 2 English.

Kao dodatak prijenosu uživo, posvećeni studiji će predstavljati BeIN-ove teniske stručnjake, koji će pružati analize, komentare, procjenu rezultata i naglaske iza scene. Poznati teniski sportisti kao što su Adel Al Shatti, Karim Alami, Selima Sfar i Anass Lamrani, zajedno sa voditeljem Areejem Sleemom, doprinijeće stručnim uvidima. Pored toga, BeIN će nuditi ekskluzivne dnevne emisije o najzanimljivijim detaljima, preglede turnira i dokumentarne filmove, u kojima će se pojaviti neka od najvećih imena u svijetu tenisa.

broadcastprome.com