skip to Main Content
BT Sport će se rebrendirati u TNT Sports

TNT Sports će zamijeniti brend BT Sport u Velikoj Britaniji i Irskoj od jula 2023.

Novo ime slijedi nakon osnivanja zajedničkog preduzeća između BT grupe i Warner Bros. Discoveryja (WBD) i bit će na snazi ​​uoči početka fudbalske sezone 2023/25.

“Dok je Warner Bros. Discovery uzbuđen što može doprinijeti svojim globalnim razmjerima i mogućnostima, zajedno sa svojim rastućim portfeljem vrhunske zabave, također smo odlučni osigurati da ne pravimo kompromise s neponovljivim, lokalnim stilom koji je u srcu puta BT Sport se povezao sa navijačima tokom protekle decenije,” rekao je Andrew Georgiou, član odbora Joint Venture i predsjednik i generalni direktor, Warner Bros. Discovery Sports Europe.

Brend će biti poznat ljubiteljima sporta u Sjedinjenim Državama i brojnim zemljama Latinske Amerike kao dio TNT mreže, gdje se može vidjeti uz sportove uključujući evropski nogomet, NBA, NHL i NCAA.

U Velikoj Britaniji i Irskoj, TNT Sports će preuzeti portfelj sportova koji trenutno nudi BT Sport. WBD ima planove da uvede Eurosport u TNT Sports na tržištu Velike Britanije, iako se to neće dogoditi odmah.

Između TNT Sportsa i Eurosporta portfelj prava uključuje Olimpijske igre, Premijer ligu, UEFA Ligu šampiona, UEFA Ligu Evrope, Premiership Ragby, MotoGP, UFC, boks, WWE, teniske Grand Slamove, biciklističke Grand Tours i sezonu zimskih sportova.

U skladu s rebrendiranjem, Discovery+ će postati striming dom za TNT Sports, Eurosport i zabavu iz postojeće Discovery ponude.

74

Vezani članci

Back To Top
Search