Canal+ jača prisustvo u zemljama njemačkog govornog područja

Canal+ Group širi svoje aktivnosti u zemljama njemačkog govornog područja.

Na sajmu ANGA COM, koji će se održati u Kelnu od 14. do 16. maja 2024., podružnica M7 Deutschland predstavit će svoj prošireni portfelj proizvoda i inovacija na svom štandu u hali 7 (štand br. A10), uključujući i pretplatu. Video-on-Demand (SVOD) usluga koju mrežni operateri sada mogu ponuditi svojim korisnicima.

Sa SVOD proizvodom, partneri mogu poboljšati svoj portfelj usluga i razlikovati se od konkurencije, jer ne samo da plasiraju SVOD uslugu američkog igrača, već nude nezavisnu SVOD uslugu pod vlastitim brendom, za koju održavaju odnos s kupcima, prema M7 Deutschland, dodajući da to omogućava mrežnim operaterima da iskoriste nove izvore prihoda, ojačaju odnose s korisnicima i učine svoj portfelj još atraktivnijim.

Canal+ Grupa je već prisutna sa SVOD uslugama u Austriji i francuskom govornom području Švicarske, nudeći gledateljima ekskluzivne originalne produkcije iz Europe, kao i međunarodne serije i filmove.

“Ove godine ćemo biti u ANGA COM sa cijelim timom i radujemo se razmjeni ideja s kupcima, partnerima i tržišnim igračima, pokazujući najnovije proizvode i inovacije koje Canal+ Group nudi ne samo u Njemačkoj, već i na cijelom njemačkom govornom području. region (DACH). Od ove godine nadalje, mi ćemo se mnogo snažnije fokusirati na ovaj strateški pristup,” rekao je Marco Hellberg, generalni direktor M7 Deutschland.

Paul Wilson, generalni direktor Canal+ Austria, dodao je: „U Austriji, Canal+ je u martu 2022. pokrenuo SVOD uslugu, koja je veoma popularna među publikom, nudeći prvoklasne evropske filmske i serijske produkcije, kao i internacionalne filmove iz Hollywooda. Oduševljeni smo što svojim iskustvom možemo doprinijeti lansiranju ovog uspješnog proizvoda u Njemačkoj.”

“U Švicarskoj koja govori francuski, Canal+ distribuira sveobuhvatnu ponudu koja uključuje najbolje najnovije filmove, TV emisije i sportski sadržaj putem linearnih kanala i SVOD agregacije (naše vlastite i treće strane). Konkretno, agregiramo Apple TV+, Paramount+ i HBO SVOD usluge, uz naše Canal+ i Cine+ SVOD usluge. A 2024. godine, zahvaljujući sinergiji unutar Canal+ grupe i regije DACH, također ćemo pokrenuti novu SVOD ponudu u Švicarskoj na njemačkom govornom području. Radujemo se razmjeni ideja sa našim partnerima i našim klijentima u ANGA COM u Kelnu,” rekla je Myriam Rakib, generalna direktorica Canal+ Switzerland.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top