Canal+ migrira EasyTV dostavu u Ku-band sa Enensys

canal+-migrira-easytv-dostavu-u-ku-band-sa-enensys

CANAL+ INTERNATIONAL bira ENENSYS OneBeam Distribution rješenje za DVB-T2 mrežnu implementaciju u Africi

RENNES — ENENSYS Technologies, vodeći provajder rješenja za isporuku medija, najavljuje da je isporučio potpunu nadogradnju CANAL+ INTERNATIONAL za svoju EasyTV uslugu u Africi. Operacija se sastoji u migraciji postojeće DVB-T2 mreže u Africi sa standardnog DVB-T2/T2MI preko C-band isporuke prema OneBeam DVB-SIS preko Ku-band isporuke. Takva migracija omogućava CANAL+ INTERNATIONAL da generiše značajnu uštedu OPEX satelitskih kapaciteta spajanjem DTT distribucije sa postojećom DTH distribucijom. Korišćenje Ku-band DTH platforme omogućava veoma dobru distribuciju DTT signala, a na nju ne utiču 5G smetnje. ENENSYS OneBeam DVB-SIS omogućava rad DVB T2 SFN mreže i centralizovanu regionalizaciju (različit sadržaj po zemlji).

Prva faza je počela sa Gvinejom-Konakrijem pre nego što je proširena na velike gradove u nekoliko ekvatorijalnih afričkih zemalja (DRC, Kongo, Obala Slonovače i Kamerun).

Isporučeno rešenje uključuje:

  Potpuno redundantni ‘OneBeam’ DVB-T2 distributivni sistem koji je omogućio CANAL+ INTERNATIONAL da koristi svoj postojeći satelitski DTH sistem za napajanje postojećih i novih DTT odašiljača CANAL+ INTERNATIONAL-a širom ekvatorijalnih afričkih zemalja.
 • Bešavno prebacivanje između glavnih i rezervnih feedova
 • EdgeProbe Advanced sonde za praćenje lokacija odašiljača (satelitski ulazi i zemaljski izlazi)

  Sistem je isporučen preko AUCOM-a, podsaharskog integratora sistema i poslovnog partnera ENENSYS-a, nakon opsežnog testiranja od strane CANAL+ INTERNATIONAL timova.

  Cedric Vialle, VP Broadcast & Set top box rešenje na CANAL+ INTERNATIONAL je izjavio: “Drago nam je što koristimo ovo OneBeam rešenje kompanije ENENSYS koje nam je omogućilo da našu DTH distribuciju prilagodimo DVB-T2 transportu našim DTT predajnicima efikasno. Također smo tražili integrirano monitoring rješenje koje će nam pomoći u održavanju i radu svih naših Broadcast prijenosa i zadovoljni smo što rješenje EdgeProbe ispunjava taj zahtjev”.

  Didier Farcy, potpredsednik ENENSYS-a za EMEA je izjavio: “Oduševljeni smo što je Canal+ International odabrao ENENSYS OneBeam rešenje za ponovnu upotrebu svojih trenutnih DTH usluga kao izvora DTT usluga. Blisko smo sarađivali sa Canal+ timovima tokom njihove evaluacije i ispitivanja našeg rešenja. Uspjeli smo pružiti kompletno rješenje koje zadovoljava sve zahtjeve Canal+ Internationala, uključujući rad i praćenje SFN-a”.

  Villiers Joubert, izvršni direktor AUCOM-a, rekao je: “Počastvovani smo što je CANAL+ INTERNATIONAL ojačao naš odnos tako što nas je ponovo imenovao za svog System Integratora u Africi za primenu ENENSYS OneBeam DVB-T2 rešenja za optimizaciju njihovog DTT prenosa u Africi. Kao lokalni partner ENENSYS-a u podsaharskoj Africi, to je bilo izazovno, ali ispunjeno putovanje za mene i moj tim za ovu prvu inovativnu implementaciju rešenja na kontinentu sa očekivanjima Canal+ International.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top