skip to Main Content
CME matična kompanija PPF preuzima 9,1% udjela u ProSiebenSat.1

Češka PPF grupa, matična kompanija Central European Media Enterprises (CME), kupila je 9,10% udjela u njemačkoj medijskoj kompaniji ProSiebenSat.1.

Transakcija pretvara PPF Grupu u drugog najvećeg dioničara ProSiebenSat.1 nakon Berlusconijevog MFE-MediaForEurope koji je proteklih mjeseci prikupio 29,9% udjela.

PPF vjeruje da će digitalna transformacija ProSiebenSat.1 stvoriti vrijednost za sve dioničare, navodi se u saopštenju, dodajući da se kompanija raduje povezivanju s upravnim i nadzornim odborom ProSiebenSat.1 u procesu digitalizacije.

PPF je aktivan investitor u sektorima telekomunikacija, medija i tehnologije (TMT). Podružnica kompanije CME upravlja nekoliko TV i online medijskih kompanija u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

PPF, koji je osnovao sada pokojni Petr Kellner, ima ulaganja u 25 zemalja. Kompaniju sada kontroliše Kelnerova udovica, češka milijarderka Renata Kelnerova.

“Drago nam je što gospođa Kelnerova vidi ProSiebenSat.1 kao atraktivnu investiciju i dala je povjerenje našoj kompaniji”, rekla je glasnogovornica ProSiebenSat.1 njemačkoj novinskoj agenciji dpa.

71

Vezani članci

Back To Top
Search