skip to Main Content
CME preuzeo RTL Hrvatska

CME Media Enterprises (CME) finalizirao je akviziciju RTL Hrvatska.

Komentirajući razvoj, Didier Stoessel, CME CEO za Hrvatsku, Češku Republiku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju, rekao je: „Veoma smo uzbuđeni što možemo poželjeti dobrodošlicu RTL-u Hrvatska u CME obitelj i proširiti svoj otisak u jadranskoj regiji, koja nudi izuzetan rast. potencijal. Naši vjerni gledaoci mogu očekivati ​​povećanu produkciju lokalnog sadržaja, poboljšanu digitalnu ponudu i kontinuiranu posvećenost pluralističkom i visokokvalitetnom novinarstvu.”

CME kaže da zahvaljujući očekivanoj bliskoj suradnji RTL Hrvatska i Pro Plusa u Sloveniji, CME predviđa niz operativnih sinergija u područjima poput digitalizacije i sadržaja. Imajući na umu ovu ambiciju, bit će nekoliko promjena u upravljačkoj i upravljačkoj strukturi RTL Hrvatska.

Tonko Weissmann je odmah postao novi izvršni potpredsjednik – hrvatske operacije RTL Hrvatska.

U organizaciji je od 2005. godine i imao je niz važnih pravnih i komercijalnih funkcija. Njegovo imenovanje nudi RTL Croatia kontinuitet i stabilnost tijekom važne tranzicijske faze i upravljanje budućim rastom kroz poboljšani sadržaj i digitalizaciju.

U međuvremenu, Branko Čakarmiš, dosadašnji generalni direktor Pro Plusa, postat će predsjednik Uprave RTL Hrvatska i izvršni direktor – Adriatic Region. On je pionir u proizvodnji televizijskog sadržaja i kao izvršni direktor Pro Plus-a, uspješno je unaprijedio sadržaj i digitalnu agendu organizacije. On će obnašati dvostruku funkciju i nastavit će obnašati funkciju predsjednika Uprave Pro Plusa dok će obnašati dužnost predsjednika uprave RTL Croatia.

Christoph Mainusch imenovan je za predsjednika nadzornog odbora RTL Hrvatska i ponudit će svoje duboko poznavanje radiodifuzne industrije RTL-u Hrvatska u ovoj nadzornoj ulozi. S obzirom na novu upravljačku strukturu i zajedničkim dogovorom, Marc Puškarić, direktor RTL Hrvatska, odmah će napustiti organizaciju.

Stoessel je dodao: “Ova nova upravljačka struktura odražava našu namjeru da uzmemo najbolje što RTL Hrvatska može ponuditi i zajedno s Pro Plusom to podići na novu razinu”.

Kako su ranije izvijestile Broadband TV News , RTL Grupa je u februaru ove godine pristala prodati 100% svog poslovanja u Hrvatskoj podružnici PPF grupe CME za 50 miliona eura.

71

Vezani članci

Hoće li se TivùSat plaćati?

Hoće li se TivùSat plaćati?

Italijanska sportska organizacija Lega Calcio počinje da prati proces koji će dovesti do sledećeg tendera Serije A i time dodele...

Bulsatcom sa novim transponderom

Bulsatcom sa novim transponderom

Operater bugarske satelitske pay-TV platforme Bulsatcom aktivirao je novi transponder za emitovanje. Operaterov novi DVB-S2 multipleks radi na satelitu Hellas...

MUX D: Danas zadnji dan za prijavu na javni poziv

33E: Bosanski programi premješteni na T2-MI

Paket bosanskohercegovačkih programa provajdera Dasto Semtel promijenio je parametre emitovanja na distributivnom satelitu Eutelsat 33E. Pored promjene transpondera, a time...

Back To Top
Search