CNN debituje u novom visokotehnološkom objektu za emitovanje u Abu Dabiju

CNN je najavio da će u ponedjeljak, 27. februara, krenuti uživo iz svog potpuno novog najmodernijeg emitera u Abu Dhabiju, označavajući novo poglavlje u posvećenosti mreže Bliskom istoku.

Smješten u Yas Creative Hub-u, domu medija, zabave i igara u Abu Dabiju, novi CNN biro povećava obim i obim svog poslovanja u UAE. Kao jedan od ključnih međunarodnih produkcijskih centara mreže, pored Atlante, New Yorka, Londona i Hong Konga, također označava posljednju od nekoliko velikih investicija u tehnologiju i uređivačku produkciju za CNN.

Novi ured u Abu Dabiju najnoviji je novi objekat za CNN u posljednjih nekoliko godina. Mreža je počela da emituje iz svojih novih studija u Njujorku 2019. godine, nakon čega slede njeni visokotehnološki objekti u Londonu 2020. godine, a uskoro će emitovati iz potpuno novih studija u Atlanti.

Govoreći o novom objektu, Mike McCarthy, EVP i generalni direktor CNN International-a, rekao je: „CNN Abu Dhabi je vitalni dio našeg globalnog prikupljanja vijesti i programiranja. Ova nova investicija naglašava tu važnost, a mi smo uzbuđeni što možemo podijeliti ono što će donijeti našoj publici širom svijeta.”

Novi multimilionski centar Abu Dhabija uključuje najnoviju tehnologiju emitiranja. Njegov studio od 80 kvadratnih metara, koji će biti dom vodećeg programa CNN International o tekućim pitanjima,  Poveži svijet s Becky Anderson , uključuje 10 miliona piksela video zida i komplet potpuno robotskih 4k kamera. Objekt također ima četiri namjenska paketa za zanatsko uređivanje i koristi hibridne digitalne i IP video/audio radne tokove kako bi omogućio najkvalitetnije, potpuno integriranu proizvodnju.

Becky Anderson, voditeljica i glavna urednica, CNN Abu Dhabi, dodala je: „Ovaj novi objekat zaista nadopunjuje naše poslovanje u Abu Dabiju. Sve što smo ovdje izgradili poboljšava našu sposobnost da pričamo priče iz ove regije i šire, od najmodernijeg studija i proizvodnih objekata, do samog radnog prostora, koji je usmjeren na kolaborativno kreiranje sadržaja na više platformi. Takođe smo veoma srećni što smo deo nove kreativne zajednice koja se razvija ovde u Yas Creative Hubu.”

Abu Dhabi je ključno središte u globalnom poslovanju CNN-a od 2009. godine, kada je mreža prvi put otvorila svoj ured u Emiratima. Od 2014. godine predstavlja osnovu za  Connect the World with Becky Anderson  , a također je dom nekih od najpoznatijih CNN-ovih programa, uključujući  DecodedMarketplace Middle East , kao i ključnih CNN Digitalnih svojstava, kao što je mreža  Meanwhile in bliskoistočni  bilten.

Takođe je dom CNN akademije u Abu Dabiju, koja je nedavno primila svoju drugu grupu akademika. 2022. godine, centar je primio 88 nadobudnih novinara iz 12 zemalja, dajući im temelj u nizu tehnika i principa prikupljanja vijesti, i izazivajući ih da istraže i izvještavaju o izmišljenoj novinskoj priči u realističnom, brzom okruženju putem hi -tehnološka simulacija redakcije.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top