Dan Goldberg na čelu GSOA

0
dan-goldberg-na-celu-gsoa

Dan Goldberg, izvršni direktor Telesata, izabran je za predsjednika Globalne asocijacije satelitskih operatera (GSOA).Istovremeno, Eva Berneke, izvršna direktorica Eutelsata, također je izabrana za kopredsjedavajućeg, zajedno s Alijem Al Hashemijem, izvršnim direktorom Yahsata, koji je imenovan ranije ove godine.

Nakon nedavne kombinacije sa Global VSAT Forumom (GVF), GSOA je sada jedina globalna asocijacija u satelitskoj industriji koja uključuje članove iz svih segmenata satelitskog ekosistema.

“Kako satelitska industrija nastavlja da se širi i inovira neviđenom brzinom, GSOA pruža kritičnu platformu za saradnju satelitskih operatera i osigurava da zajedno imamo jedinstven glas u oblikovanju budućeg digitalnog ekosistema. Prepoznajući važnost satelitskih tehnologija koje djeluju u harmoniji kako bi se ispunili ciljevi globalne povezanosti, počastvovan sam što sam GSOA-in sljedeći predsjedavajući jer se kolektivno zalažemo za satelitski sektor na predstojećoj ITU World Radiocommunication Conference 2023 (WRC-23)”.

Eva Berneke je dodala: “Oduševljena sam što mogu da preuzmem potpredsednika GSOA, samo nekoliko meseci nakon što se Eutelsat ponovo pridružio obnovljenom udruženju. Eutelsat želi da igra aktivnu ulogu u vreme velikih transformacionih promena u industriji, sa rastućim tržištem povezivanja, revolucionarnim inovacijama i značajnim povećanjem broja uključenih igrača. Drago mi je što sam dio obnovljenog liderskog tima za GSOA uoči vrlo važnog događaja za našu industriju, WRC23”.

Isabelle Mauro, direktorica GSOA-e, rekla je: “Radujem se saradnji sa Danom, Evom i Alijem na jačanju misije udruženja u ovom veoma uzbudljivom trenutku brzih inovacija i rasta za satelitsku industriju. Želeo bih da se zahvalim Rajeevu i Neilu na njihovom vođstvu i vođstvu kroz prozor transformacije za našu organizaciju.

“Nastavit ćemo jačati naše zagovaračke napore dok nastojimo jednim glasom iskoristiti omogućavajuću moć satelitskih komunikacija, omogućiti povezanu budućnost koja donosi rast i prosperitet cjelokupnoj globalnoj populaciji”.

Broadband TV News sjedi sa izvršnim direktorom MainStreaminga, Antoniom G. Corradom za razgovor, streaming, latenciju i ANGA COM.