skip to Main Content
Datum početka Sky Sport F1 je određen – stručnjak Glock dolazi iz RTL-a

Kao što je poznato, Sky će biti ekskluzivni partner Formule 1 od 2021. godine, pa će u tu svrhu potpuno novi kanal Sky Sport F1 biti pokrenut, a tim stručnjaka će također rasti.

Sa “Sky Sport F1”, prvi linearni kanal Formule 1 na njemačkoj televiziji pokrenut će se tačno na vrijeme za početak sezone i prikazivat će motorsport sadržaje samo 24 sata dnevno. Izdavač Formule 1 emitiraće se najkasnije do 18. marta.

Od ljeta se znalo da će Sky emitirati i četiri odabrane trke po sezoni, dostupne svima na Sky Sport News. Nakon svake utrke će biti i 30-ak minuta vrhunac prikaži na besplatan TV (DIGITALNA TELEVIZIJA prijavljenih ). Novost na press događaju u ponedjeljak bio je stručnjak Timo Glock, koji će na Sky preći sa konkurenta RTL-a, koji odlazi nakon sezone.

Glock će se kroz programe izmjenjivati ​​s Ralfom Schumacherom kao sukomentatorom Sascha Roosa. Budućnost Nicka Heidfelda u početku ostaje nejasna. Barem prethodni stručnjak više nije spomenut u prognozi sezone.

Schumi Junior karijeru u Formuli 1 započinje isključivo sa Skyom

Najavljeni prelazak sa Micka Schumachera na Formulu 1 stvara neizmjernu atmosferu optimizma u premier klasi moto-sporta. Samo na nebu njemački ljubitelji moto sporta mogu izbliza doživjeti Schumachera Filiusa u Formuli 1. Sezona 2021 Formule 1 obećava da će biti prilično zanimljiva iz njemačke perspektive. Sa Sebastianom Vettelom, Mickom Schumacherom i vjerovatno također Nikom Hülkenbergom, tri njemačka pilota bit će na startu. Međutim, ostaje da se vidi koliko će piloti biti konkurentni u svojim novim kokpitima. Poznato je da je Vettel prešao na Aston Martin.

Od sezone 2021. Sky će se emitirati uživo i isključivo u Njemačkoj svakih 23 vikenda Formule 1 – od prvog treninga do utrke u nedjelju. Pored toga, Sky prikazuje sve sesije Formule 2 i Formule 3. Sky Sport F1 prikazuje sve trke i najkvalifikovanije sesije u najboljem Ultra HD kvalitetu slike i bez komercijalnih pauza tokom trke.

Tokom trčanja Sky kaže da su osigurali ekskluzivna prava na emitovanje Formule 1 na „duži rok“. Dodatne informacije dostupne su na: sky.de/f1

20

Vezani članci

Türksat 8K ponovo emituje

Türksat 8K ponovo emituje

Nakon nekog vremena, turski satelitski operater Türksat nastavio je s radom demo kanala u Ultra HD rezoluciji u 8K formatu....

Back To Top
Search