Skip to content

DAZN Italia se pridružuje Eutelsat Hotbirdu kako bi upotpunio streaming

dazn-italia-se-pridruzuje-eutelsat-hotbirdu-kako-bi-upotpunio-streaming

Sportski striming servis DAZN dopunjuje isporuku svog sadržaja italijanskim domovima sa DTH satelitskom distribucijom na Eutelsatovoj poziciji Hotbird na 13° istočno.

Na osnovu višegodišnjeg ugovora sa italijanskim provajderom video usluga EI Towers, DAZN će emitovati dva HD kanala, jedan kanal sa punim radnim vremenom i jedan kanal zasnovan na događajima, putem italijanske satelitske TV platforme Tivùsat.

Tivùsat trenutno prenosi preko 180 TV i radio kanala za oko šest miliona gledalaca. Od septembra 2023. godine, kuće opremljene za prijem Tivùsata mogu se pretplatiti na ZONA DAZN i gledati sedam ekskluzivnih nogometnih utakmica Serije A, LaLiga sportove, kao i širok spektar sadržaja uživo i na zahtjev od DAZN-a.

Hotbird je referentni video kvart za DTH satelitsko emitovanje u Italiji, koji dopire do miliona TV domova. EI Towers je glavni italijanski infrastrukturni operater koji upravlja većinom nacionalnih i regionalnih digitalnih zemaljskih (DTT) mreža u zemlji. Oni su takođe infrastrukturni partner svih privatnih FM/DAB radio mreža i međunarodnog radiodifuznog centra italijanske fudbalske Lega Serije A, IBC Lissone.

Sporazum sa DAZN-om pokriva transport kanala od DAZN-ovog playout-a do glavnog head-end i broadcast centra EI Towers-a, kodiranje, enkripciju, multipleksiranje i uplink na satelitima Hotbird.

“Zahvaljujući novom partnerstvu sa kompanijom Tivùsat, proširujemo metode pristupa našoj usluzi kako bismo premijum sadržaj koji emitujemo učinio dostupnijim. Naš proizvod je sada upotrebljiv u strimovanju uživo, na digitalnom zemaljskom i još šire na satelitu. Kako nastavljamo sa inovacijama naše aplikacije kako bismo korisnicima ponudili više angažovanih i interaktivnih digitalnih iskustava, jačanje našeg prisustva na satelitskoj platformi omogućiće nam da dopremo do fanova čak i u oblastima sa manje pristupa internetu,” rekao je Stefano Azzi, izvršni direktor DAZN Italia.

Laurence Delpy, generalni direktor Eutelsat-ove Video Business Unit, dodao je: “Ovaj novi dogovor naglašava kontinuiranu relevantnost satelitske distribucije, za proizvođače sadržaja da dođu do najšire moguće publike, bez obzira na to koliko su udaljeni. Od suštinske je važnosti kada se isporučuju veoma popularni sportski sadržaji tamo gde se svaka sekunda računa. Isporuka satelita je zaista univerzalna i savršena dopuna strimovanju. Stiže na sve lokacije, bez obzira koliko udaljena, sa visokokvalitetnim, pouzdanim signalom i predstavlja najefikasnije i najodrživije sredstvo distribucije sadržaja, dopirući do svih korisnika jednim jednim signalom.

Suočavajući se sa izazovima sa svih strana, pay-TV operateri se bore da održe svoju dominaciju u novom svetskom poretku striming servisa i pametnih televizora.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept