skip to Main Content
Deutsche Welle od decembra u HD-u putem Astre

Deutsche Welle, međunarodna televizija Savezne Republike Njemačke, proširuje svoju dugoročnu suradnju s luksemburškim satelitskim operatorom SES ASTRA.

Deutsche Welle osigurao je kapacitete transpondera na vodećem satelitskom satelitskom satelitskom sistemu ASTRA od 19,2 stepena istočno i emitirat će svoje programe na engleskom jeziku od 1. decembra 2020., nešifrirani na frekvenciji 11,778 MHz u HD u DVB-S2 standardu. 

Ovom nadogradnjom na ASTRA 19,2 stepena istočno, DW engleski kanal   sada može biti primljen i u HD kvaliteti za gledaoce u Njemačkoj i velikim dijelovima Evrope. Pored toga, u junu ove godine zaključeno je dugoročno partnerstvo za SES satelite Astra 3B (za istočnu Evropu) i SES-5 (za Afriku). To znači da se  DW engleski  u ovim regijama može vidjeti i u HD kvaliteti.

65

Vezani članci

turksat-jaca-veze-sa-afrikom

Türksat jača veze sa Afrikom

Türksat je potpisao memorandum o saradnji sa Crystal TV-om, koji emituje sa svog satelita Türksat 4A u Gani. U saopštenju...

uspjesno-lansiran-satelit-arabsat-badr-8

Uspješno lansiran satelit Arabsat Badr-8

Arabsat Badr-8 uspješno lansiran: s Airbusovim inovativnim optičkim komunikacijskim korisnim opterećenjem TELEO TOULOUSE — The Airbusov satelit Arabsat Badr-8 Lansiran...

Back To Top
Search