skip to Main Content
Novi 4K kanali za gledatelje u Slovačkoj
Digi Slovačka će lansirati Eurosport 4K i pripremiti još jednu 4K stanicu

Digi Slovačka priprema jedno veliko iznenađenje za svoje kupce – na ograničeno vrijeme učinit će Eurosport sportski kanal u Ultra HD rezoluciji u 4K formatu dostupnim svim svojim klijentima.

Pretplatnici Digi SK tako će moći uživati ​​u odgođenim Letnjim olimpijskim igrama 2020. iz Tokija u najboljoj mogućoj tehničkoj kvaliteti slike i zvuka. Emitiranje programa Eurosport 4K bit će dostupno sa češkim komentarom u 4K HEVC kodeku (H.265), video sa brzinom od oko 15 Mbit / s pojavit će se na satelitu Intelsat 10-02 , na frekvenciji 12,527 GHz u trenutnoj kompaniji multiplex Slovak Telekom.

Stanica će biti dostupna svim kupcima iz osnovnog paketa, koji je opremljen 4K prijemnikom sa podrškom za HEVC, a takođe i CA modulom, i starijim klasičnim i novim bez kartice. Zbog činjenice da će distribucija Eurosport 4K biti u funkciji samo privremeno, stanica će biti dostupna svim kupcima bez obzira na njihov softverski paket. Operater će priuštiti 4K kvalitet emitiranja Eurosporta svim svojim klijentima odgovarajućom opremom.

Digi Slovačka će emitirati 4K tokom cijele godine. To ne znači da će svojim pretplatnicima nuditi samo Eurosport 4K. Operater će preferirati izvorni 4K sadržaj od visokokvalitetnog HD-a od 4K.

Trenutno kupci Digi Slovačka već mogu gledati nekoliko 4K stanica – naime 4K Heritage, Home 4K, Mooz 4K, Nasa UHD i WOW 4K. Svi se emitiraju slobodno ( FTA ) i stoga su dostupni bez ikakve kartice ili pretplate. S obzirom na činjenicu da 4K stanice koriste novu DVB-S2 platformu na satelitu Intelsat 10-02 u svrhe distribucije, očekuje se da će emisije tih stanica biti postupno šifrirane i dostupne samo kablovskim operaterima, a možda i DTH-u.

Planirani tehnički parametri – Eurosport 4K
Satelit: Intelsat 10-02 (1 ° Z)
Frekvencija: 12,527 GHz
Polarizacija: vodoravno
SR: 28800
FEC: 3/5
Standard: DVB-S2
Modulacija: QPSK

Pretpostavlja se da će se program Eurosport 4K pojaviti i u ponudi sestrinske platforme Magio Sat i takođe na češkoj platformi T-Mobilni SAT TV .

108

Vezani članci

Hoće li se TivùSat plaćati?

Hoće li se TivùSat plaćati?

Italijanska sportska organizacija Lega Calcio počinje da prati proces koji će dovesti do sledećeg tendera Serije A i time dodele...

Bulsatcom sa novim transponderom

Bulsatcom sa novim transponderom

Operater bugarske satelitske pay-TV platforme Bulsatcom aktivirao je novi transponder za emitovanje. Operaterov novi DVB-S2 multipleks radi na satelitu Hellas...

MUX D: Danas zadnji dan za prijavu na javni poziv

33E: Bosanski programi premješteni na T2-MI

Paket bosanskohercegovačkih programa provajdera Dasto Semtel promijenio je parametre emitovanja na distributivnom satelitu Eutelsat 33E. Pored promjene transpondera, a time...

Back To Top
Search