skip to Main Content
Digiturk uvodi Irdeto 360 ​​Video Security Services

Digiturk sada ima pristup raznolikom skupu Irdeto tehnologija, uključujući Irdeto Watermarking i Cardless CA rješenja.

Irdeto je ojačao svoje partnerstvo s turskom pay-TV emiterom Digiturkom, proširujući portfelj Irdeto proizvoda i usluga koje se trenutno koriste implementacijom Irdetovih integriranih 360 video sigurnosnih usluga kako bi zaštitili njihov vrhunski sadržaj.

Digiturk je dio beIN Media grupe, glavni je sportski emiter u Turskoj, koji ima prava za tursku Super ligu, tursku 1. ligu, francusku Ligu 1, englesku Premijer ligu, njemačku Bundesligu, pored niza najboljih u- razredne sportske sadržaje.

Piratstvo je višestruki problem, koji zahtijeva kompletan paket integriranih sigurnosnih rješenja za zaštitu prihoda od emitovanja i sportskog eko-sistema. Irdeto-ove dodatne usluge daju Digiturku pristup najsavremenijoj tehnologiji, kao što je uslovni pristup bez kartice, forenzički vodeni žig (i za OTT i za linearnu distribuciju emitovanja) i napredne usluge zaštite. Irdetov paket sajber usluga osigurava da su emitovanja zaštićeni za Digiturkove cijenjene klijente kroz brzu identifikaciju i blokiranje bilo koje ilegalno redistribuirane premium imovine.

Digiturk je počeo da migrira na tehnologiju bez kartice 2022. godine preko Irdeto Cloaked CA, najnaprednijeg i najrasprostranjenijeg sistema uslovnog pristupa bez kartice širom svijeta. Ovo ažuriranje će rezultirati troškovnom efikasnošću za Digiturk dok će i dalje osigurati najvišu zaštitu za njihove korisnike plaćene televizije.

Komentarišući ugovor, Richard Frankland, SVP globalne prodaje u video zabavi u Irdetu, rekao je: „S obzirom da operateri širom svijeta sada nude širok spektar usluga zasnovanih na sadržaju od set-top box uređaja, zahtjev za vrhunskom sigurnošću je najvažniji. Zadovoljstvo nam je što smo Digiturkov primarni partner za video sigurnost, proširujući odnos kroz implementaciju Irdeto novog Cloaked CA i rješenja za vodeni žig. Osigurat ćemo cyber sigurnost koja im je potrebna i poboljšati njihovu sposobnost da steknu prava na premium sadržaj, i osigurati da ostanu zaštićeni.”

Hatice Memiguven, potpredsjednica tehnologije u Digiturku, dodala je: „Imamo veoma dugu vezu sa Irdetom za naša tehnološka rješenja za zaštitu sadržaja. Sada proširujemo našu upotrebu Irdetovih usluga primjenom njihove najnovije tehnologije Cloaked CA i OTT vodenih žigova, pružajući Digiturku integrirano rješenje protiv rizika koje predstavlja piraterija emitiranja.”

Uvođenjem Irdeto-ovog 360 Video Security rješenja, Digiturk osigurava pristup najnovijoj tehnologiji kako bi osigurao svoju pay-TV platformu preko jednog jedinog dobavljača, kojem vjeruju ključni operateri i vlasnici sadržaja širom svijeta. Irdetoov portfelj omogućava vlasnicima sadržaja i operaterima da implementiraju pristup vođen inteligencijom u borbi protiv piraterije, osiguravajući da njihov vrijedan sadržaj bude zaštićen za korisnike koji plaćaju.

97

Vezani članci

Back To Top
Search