skip to Main Content
Discovery demonstrira studio ‘Cube’ uoči Olimpijskih igara

Discovery je demonstrirao svoju tehničku proizvodnju uoči predstojećih Olimpijskih igara.

Američki medijski gigant stekao je evropska prava na Olimpijske igre u sporazumu od 1,3 milijarde eura u junu 2015. godine, a igre Tokio 2020 predstavljaju prve ljetne igre ovog posla.

S odgođenim Olimpijskim igrama koje počinju 23. jula, Discovery je predstavio svoju studijsku tehnologiju koja će pokretati njegovo emitiranje.

Studio Mixed Reality – nazvan “Kocka” – prvi je put pokrenut za US Open 2020. godine, ali ovo predstavlja najpoznatiji izlazak za tehnologiju. 

Londonski studio omogućava voditeljima da razgovaraju sa sportistima i učenicima u Tokiju kao hologram koji se čini da je u istoj sobi. Uvjerljivosti ovoga pomažu visoki kvalitet videa i mala latencija.

Objašnjavajući tehnologiju, Discovery-ov SVP za sadržaj i produkciju Scott Young opisao je ovu iteraciju Kocke kao “sljedeći nivo” virtualnih studija i rekao da je, iako je “u laganom kašnjenju” drastično poboljšan u odnosu na nešto poput tradicionalnog emitiranja vijesti izvan lokacije. . 

Young je dodao da zbog “vrlo velikih cijevi koje ovdje imamo”, kvaliteta video zapisa “nije komprimirana na bilo koji način”, što rezultira “prilično izvanrednim okruženjem”.

Discovery će prenositi 164 feed-a sa 11 u UHD-u natrag u London, gdje će se sadržaj zatim distribuirati linearnim Eurosport kanalima (uključujući razne skočne kanale za događaj) i streaming usluzi Discovery +.

Od nedavno pokrenutog SVOD-a, Andrew Georgio, predsjednik sporta u Discoveryju, opisao je streamer kao “naš prioritet broj jedan kao posao”, a pokretanje Discovery +-a bio je “prelomni trenutak”.

Dodao je: „Discovery + je najbolje mjesto za gledanje Olimpijskih igara. Jedino je na tim tržištima sve moguće gledati. Sigurno smo usredotočeni na Discovery + kao primarnu destinaciju Igara. “

Georgio je rekao da su nove tehničke inovacije, zajedno sa digitalno orijentisanim modelom distribucije, podstakle “hrabru ambiciju” da ove igre postanu najgledanije Igre širom Evrope.

digitaltveurope-com

58

Vezani članci

Back To Top
Search