skip to Main Content
Discovery stvara novu sportsku diviziju u kojoj će se nalaziti Eurosport, GOLFTV i drugi

Nakon najavljenog povezivanja s WarnerMedia , Discovery nastavlja uređivati svoju kuću objedinjavajući svoje sportske firme pod jednim krovom.

Nova divizija – Discovery Sports – pružit će vanjski korporativni identitet koji utjelovljuje sportske brendove Discovery-a Eurosport, Global Cycling Network, Global Mountain Bike Network, Golf Digest i GOLFTV, zajedno s dijelovima SVOD-a discovery + i promocije Eurosport Events.

Mreže će biti predstavljene i funkcionirat će nepromijenjeno, ali kompanija je rekla da će uspostavljanje posebnog Discovery Sports odjela podržati suradnju između svih marki.

Na čelu novostvorene divizije bit će Andrew Georgiou kao predsjednik sporta koji već nadgleda globalna sportska prava i marketinška rješenja Eurosporta i Discoveryja. Nastavit će izvještavati izvršnog direktora Discovery International-a Jean-Briaca Perrettea.

Jean-Briac Perrette, izvršni direktor kompanije Discovery International rekao je: „Dok organiziramo sve svoje sportske poslove u okviru Discovery Sportsa, silno sam uzbuđen što je Andrew vodio naplatu za ovu konsolidiranu grupu. Njegova stručnost, strateška vizija i snažni odnosi usmjerili su naše sportsko poslovanje kroz prošlogodišnji izazovni period za sportske aktivnosti uživo i postavili nas na put za dalju transformaciju i rast u budućnosti. ”

Andrew Georgiou, predsjednik sporta, rekao je: „Saradnjom kao jednog globalnog tima, Discovery predstavlja neviđeni nivo stručnosti sportskih medija. Donosimo jedinu istinski ponudu od 360 stepeni, od platformi do promocije, koja zaista može razviti događaj, seriju ili čak čitav sport. Zajedno smo u mogućnosti otključati snagu sporta s još većim učinkom, zahvaljujući inspirativnom pripovijedanju priča, najboljem praćenju uživo u klasi i sportskom novinarstvu. Taj će potencijal rasti samo u narednim mjesecima, jer sve više otkrivamo sportske sadržaje uživo i široku publiku kojom se svakodnevno bavi. “

65

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat objavio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

Back To Top
Search