skip to Main Content
DISH će dodati floti sa novom Maxar satelitskom narudžbom

DISH TV dodaje floti sa novom Maxar satelitskom narudžbom

WESTMINSTER, Colo. — Maxar Technologies (NYSE: MAXR) (TSX: MAXR), provajder sveobuhvatnih svemirskih rješenja i sigurne, precizne, geoprostorne inteligencije, dobio je narudžbu za satelit za direktno emitiranje od DISH-a, označenog kao ES XXV. Ovim geostacionarnim (GEO) komunikacionim satelitom upravljaće DISH i isporučivaće sadržaj širom Severne Amerike.

ES XXV će biti izgrađen na dokazanoj platformi Maxar 1300™ serije u proizvodnim pogonima kompanije u Palo Altu i San Joseu u Kaliforniji. ES XXV će biti opremljen korisnim opterećenjem snopa velike snage, sa više tačaka, omogućavajući DISH Network da svojim korisnicima pruži visokokvalitetni sadržaj. Prikaz visoke rezolucije letjelice dostupan je ovdje.

“Tržište GEO-a ostaje važno, a Maxarovo iskustvo u pružanju vrijednosti našim kupcima i dalje je ključni fokus,” rekao je Chris Johnson, Maxarov viši potpredsjednik i generalni direktor Spacea. “Nudimo skalabilne platforme za podršku različitim misijama i ponosni smo što nastavljamo to nasleđe sa ovim novim poretkom.”

ES XXV se pridružuje floti svemirskih letjelica Maxar u orbiti. Od 1999. godine, Maxar je proizveo 11 satelita za flotu DISH TV-a, uključujući nekoliko najvećih komercijalnih satelita ikada napravljenih.

102

Vezani članci

Back To Top
Search