skip to Main Content
Dish TV narudžbe Maxar satelit
Dish-tv-narudzbe-maxar-satelit

Maxar Technologies, dobavljač sveobuhvatnih svemirskih rješenja i sigurne, precizne, geoprostorne inteligencije, primio je narudžbu za satelit za direktno emitiranje od Disha, označenog kao ES XXV. Ovim geostacionarnim (GEO) komunikacionim satelitom upravljaće Dish i isporučivati sadržaj širom Severne Amerike.

ES XXV će biti izgrađen na platformi Maxar 1300 serije u proizvodnim pogonima kompanije u Palo Altu i San Joseu u Kaliforniji. ES XXV će biti opremljen korisnim opterećenjem snopa velike snage, sa više tačaka, omogućavajući DISH-u da svojim korisnicima pruži visokokvalitetni sadržaj.

“Tržište GEO-a ostaje važno, a Maxarovo iskustvo u pružanju vrijednosti našim kupcima i dalje je ključni fokus,” rekao je Chris Johnson, Maxarov viši potpredsjednik i generalni direktor Spacea. “Nudimo skalabilne platforme za podršku različitim misijama i ponosni smo što nastavljamo to nasleđe sa ovim novim poretkom.”

ES XXV se pridružuje floti svemirskih letjelica Maxar u orbiti. Od 1999. godine, Maxar je proizveo 11 satelita za flotu Dish TV-a, uključujući nekoliko najvećih komercijalnih satelita ikada napravljenih.

67

Vezani članci

Back To Top
Search