DPG Media i Groupe Rossel kupuju RTL Belgija

RTL Grupa potpisala je konačni ugovor o prodaji RTL Belgije belgijskim medijskim kompanijama DPG Media i Groupe Rosse za 250 miliona eura.

Transakcija podliježe regulatornim odobrenjima i očekuje se da se zatvori u četvrtom kvartalu ove godine. RTL Grupa bila je većinski dioničar RTL Belgije 33 godine, prije nego što je u decembru 2020. godine preuzela potpuno vlasništvo nad emiterom.RTL Belgija ima tri besplatna TV kanala – RTL-TVI (porodica, opći interes), Club RTL (djeca, sport, klasični filmovi i serije) i Plug RTL (igrani film, mlada kultura, reality TV) – u dijelu francuskog govornog područja zemlja. Njegove radio stanice uključuju Bel RTL (razgovor, opći interes), Radio Contact (muzika) i digitalnu stanicu Mint (pop rock muzika). Poslovna jedinica također upravlja uslugom streaminga RTL play i web lokacijom vijesti RTLInfo.be.

Komentirajući transakciju, Elmar Heggen, izvršni direktor i zamjenik izvršnog direktora RTL Grupe, rekao je: „DPG Media i Groupe Rossel su jake kompanije s više medija koje su dobro opremljene za ubrzanje digitalne transformacije RTL Belgije. Prodaja je u skladu s našom strategijom i najboljom strateškom opcijom za RTL Belgija, njene posvećene zaposlenike i naše dioničare “.

Dodao je: „Željeli bismo da se zahvalimo upravi i timu RTL Belgije na njihovom učinku, strasti i zalaganju. Danas se RTL Belgija zalaže za blizinu publike, neovisne informacije, pluralizam mišljenja i visokokvalitetnu zabavu. Radujemo se nastavku suradnje s RTL-om iz Belgije, na primjer s našim dobavljačem tehničkih usluga BCE iz Luksemburga i kompanijom za streaming tehnologiju Bedrock “.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles