skip to Main Content
EarthxTV izabrao M7 za evropskog partnera za lansiranje
Earthxtv-izabrao-m7-za-evropskog-partnera-za-lansiranje

EarthxTV bira M7 kao evropskog partnera za lansiranje

LUXEMBOURG/CANNES — Luksemburška M7 grupa, u vlasništvu CANAL+ i jednog od vodećih evropskih payTV provajdera, objavila je danas na MIPCOM-u u Cannesu da je zaključila dugoročni ugovor o HD satelitskoj i OTT distribuciji sa EarthxTV-om iz Dallasa, globalnom TV mrežom koja promoviše životnu sredinu i održivost.

Nakon nedavnog lansiranja u Velikoj Britaniji i Irskoj na Sky i Freeview, partnerstvo sa M7 omogućava EarthxTV-u da se lansira u kontinentalnoj Evropi, uključujući osam evropskih tržišta na kojima M7 upravlja svojim različitim TV platformama. Nadalje, HD satelitska distribucija EarthxTV-a putem M7 platforme na ASTRA 60,5 East – počevši od danas – omogućava operaterima trećih strana širom Evrope da redistribuiraju kanal svojim pretplatnicima.

Sporazum sa M7 deo je ambicije EarthxTV-a da proširi svest i podršku široj misiji tako što će dopreti do ljudi širom sveta sa održivim rešenjima za ekološke izazove. EarthxTV nudi stotine sati programa koji uključuju originalne i stečene emisije sa zanimljivim likovima koji istražuju širok spektar tema, uključujući heroje divljih životinja i konzervaciju; ekstremne vremenske prilike i prirodna čuda; tehnologija i inovacije; Domaćinstvo i životni stil; Prevoz i hrana; dokumentarnih filmova, filmova i blue-chip emisija i filmova.

Bill Wijdeveld, VP Platform Content Services u M7 grupi, komentariše: “Veoma smo zadovoljni ovim novim ugovorom o satelitskom kapacitetu i distribuciji sa EarthxTV-om. S obzirom na njegovu važnu misiju, veoma smo srećni što sarađujemo sa EarthxTV-om podržavajući njegovo lansiranje na različita evropska ključna tržišta. Nadamo se da će mnogi drugi operateri u Evropi uskoro preuzeti kanal. Zahvaljujemo se EarthxTV-u na poverenju u naša satelitska i OTT distributivna rešenja i radujemo se uspešnoj saradnji.”

Rajan Singh, EVP Global distribution of EarthxTV, dodaje: “Partnerstvo sa ključnim igračem kao što je M7 je kritičan korak u izgradnji evropskog dosega domaćinstva, osiguravajući da će što više njih moći da gleda naše programe i time bolje razume ekološke izazove. Pored toga, imamo veliko poverenje u odlične usluge satelitske platforme M7, omogućavajući operaterima treće strane da remontuju naš kanal sa ASTRA 12.5 East u sigurnom i sigurnom režimu za dalju distribuciju u optimalnom kvalitetu slike i zvuka.”

EarthxTV će od danas početi emitirati Free-to-Air u HD-u putem satelitske platforme M7 na ASTRA 60.5 East (Transponder 3.222, 12. 129 MHz, polarizacija: vertikalna, stopa simbola: 60. 900; FEC: 2/3) i biće naveden u EPG-ovima Skylink Češke Republike (broj 60) i Slovačke (broj 222), Canal Digitaal (broj 49) i TV VLAANDEREN (broj 91), M7-vlasničkim Direct-To-Home platformama koje rade preko ASTRA 23.5. Pored toga, EarthxTV će uskoro biti dostupan kao linearni OTT kanal preko M7 platformi u Mađarskoj (Direct One), Rumuniji (Focus Sat), Austriji (HD Austrija) i Valoniji (TÉLÉSAT). Uskoro se očekuju ugovori o distribuciji sa drugim evropskim operaterima.

71

Vezani članci

Back To Top
Search