skip to Main Content
EchoStar proširuje S-band strategiju
Echostar-prosiruje-s-band-strategiju

Charlie Ergen’s EchoStar je prešao u pogledu pokrivenosti planete S-band frekvencijama. EchoStar već ima evropsku pokrivenost sa svojim EchoStar Mobile Ltd pod licencom EU (iako ističe 2027. godine).

EchoStar je sada dramatično proširio tu pokrivenost sa obavezom da lansira 28 satelita sa Astro Digital i naručen preko EchoStar-ove australijske podružnice EchoStar Global. Uvođenje servisa je malo neizvjesno, ali prethodni detalji govore o 2024. godini.

EchoStar koristi S-band licencu Međunarodne unije za telekomunikacije. EchoStar također ima prava iz Meksika za zemaljski pristup.

Kompanija kaže da želi da stvori jedinstveni portfolio S-band spektra, uključujući prava na razvoj hibridnih mobilnih satelitskih usluga sledeće generacije koje su integrisane sa komplementarnim zemaljskim pravima.

ITU spektar omogućava EchoStar-u da globalno koristi 75 MHz S-opsega za novu 5G/negeostacionarnu mrežu koja će iskoristiti i poboljšati postojeću geostacionarnu imovinu i sa prioritetnim spektrom podnošenja sa ITU-om koji pokriva Ameriku, Evropu, Bliski istok i Afriku.

EchoStar kaže da budućnost vidi globalnim 5G povezivanjem u kombinaciji sa “besprijekornom” kopnenom integracijom i pogodnom za “potrošačke 5G usluge”, avionske i bespilotne veze, “sveprisutnu 5G automobilsku povezanost, javnu zaštitu i pomoć u katastrofama i praćenje zdravlja.

Sestrinska kompanija EchoStar-a Hughes Network Services gradi svoje gigantske geostacionarne satelite Jupiter 3 koji će udvostručiti postojeći kapacitet Ka-banda. Hjuz ima oko 1,4 miliona pretplatnika.

85

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat isplatio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

kanada-investira-u-mda

Kanada investira u MDA

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald,...

Back To Top
Search