EnSilica za isporuku SatCom IC-a VITES-u

0
ensilica-za-isporuku-satcom-ic-a-vites-u
EnSilica za isporuku SatCom IC-a VITES-u

EnSilica, a Dobavljač po sistemu ključ u ruke za kombinovane signale ASIC-a i SoCs-a, najavio je da će isporučiti VITES sa novim beamformer čipom za satelitske korisničke terminale. VITES će koristiti čip u srcu svog novog čipa ViSAT-Ka-band terminal. EnSilica čip za formiranje snopa optimizovan je tako da omogući VITES-u stvaranje zemaljskih terminala sa ravnim panelom za satelitske komunikacione sisteme koji se mogu koristiti u nizu fiksnih i SatCom on the Move (SOTM) aplikacija.

VITES Specijalizovan je za širokopojasne bežične sisteme za profesionalne aplikacije i od 2019. godine isporučuje terminale ravnog panela na osnovu sopstvene fazne tehnologije niza. Njegov novi ViSAT-Ka-band terminal namenjen je integrisanju u vozila za aplikacije Communications on-the Move. Kao takav, u stanju je da Prati kretanje niskih Zemljinih orbita (LEO) i drugih negeosinhronih (NGSO) satelita i omogućava korisnicima pristup brzom povezivanju bilo gde na planeti dok se vozilo kreće.ViSAT-Ka koristi skalabilnu arhitekturu koja omogućava energetski efikasne TDD i FDD terminale po pristupačnim cenama. Na ovoj naprednoj tehničkoj bazi, VITES razvija terminale za kopnena i pomorska vozila bilo koje vrste, uključujući i za automobilske aplikacije osetljive na troškove i snagu.

To znači da vozila mogu da pristupe širokopojasnim vezama izvan područja pokrivenosti 4G / 5G mrežom, sa visokom propusnošću i u ultrakompaktnom faktoru oblika koji omogućava retro i linijski fiting.

Paul Morris, potpredsjednik poslovne jedinice RF i komunikacija u EnSilici, komentirao je: “EnSilica već nekoliko godina ulaže u ovu oblast blisko sarađujući sa Svemirskom agencijom Velike Britanije, Evropskom svemirskom agencijom i VITES GmbH. VITES je obezbedio jasne terminalne zahteve tako da smo uspeli da optimizujemo naše rešenje za tržište. Ovaj beamformer čip može biti uparen sa nizom Ka- i Ku-band RFIC-ova, uključujući naše vlastite EN92030 omogućavajući mu da pokrije različite LEO ili GEO sazviježđa. “

Martin Gassner, izvršni direktor kompanije VITES, izjavio je: Za predstojeća NGSO sazvežđa potrebna su kvantna leap rešenja kako bi se povećale performanse, dok su troškovi vožnje i potrošnja energije smanjeni. Naši novi ViSAT-Ka-Band terminali su rešenje za ove izazove. Oduševljeni smo što sarađujemo sa kompanijom EnSilica i blisko sarađujemo sa njima na vodećim SOTM rešenjima koja pružaju širokopojasnu povezanost čak i kada nema pristupa zemaljskim mrežama.”