skip to Main Content
EU kritikuje stav Srbije o Russia Today

Russia Today (RT), koja je zabranjena u EU, uskoro će otvoriti predstavništvo u Srbiji.

Taj potez oštro je kritikovao Klemen Grošelj, član Evropskog parlamenta. Kako ga citira Nova.rs , on je rekao: „To je za mene strašna vest. To pokazuje da (predsednik Srbije) Vučić sve više prestaje da bude proevropski političar i postaje suprotnost. Nažalost, to je realnost koju imamo u Srbiji”.

On je istakao da su, tokom poslednje debate u Evropskom parlamentu, pojedini poslanici predložili da izveštaj o Srbiji blokira i pristupne pregovore i finansijsku podršku.
“Nakon ovakvih stvari koje čujem, vjerovatno će se povećati na jesen. Ukoliko se situacija u Ukrajini dodatno pogorša, sigurno će biti zvaničnog poziva iz EP da se Srbiji zamrznu pregovori i finansijska sredstva iz EU.

„Srbija je suverena država, ali je odlučila da uđe u zajednicu koja se zove EU i zato nam je teško da shvatimo da ide protiv te zajednice i da ima različite spoljnopolitičke prioritete“, i dodaje da je veoma teško opravdati stav Srbije.

Na konstataciju da istraživanja pokazuju da u Srbiji raste antievropsko raspoloženje, Grošelj je istakao da to treba posmatrati kroz činjenicu da u Srbiji sada dominira „ruski model” medijskog izveštavanja.

51

Vezani članci

Hoće li se TivùSat plaćati?

Hoće li se TivùSat plaćati?

Italijanska sportska organizacija Lega Calcio počinje da prati proces koji će dovesti do sledećeg tendera Serije A i time dodele...

Back To Top
Search