Skip to content

Eutelsat će Francuskoj Télévisions pružiti UHD distribuciju

rsf-i-eutelsat-lansiraju-nezavisni-ruski-dth-servis

France Télévisions, potpisao je višegodišnji ugovor sa Eutelsat Communications (za emitovanje dva 4K kanala na zemaljskim i satelitskim mrežama).

France 2 UHD i France 3 UHD će se distribuirati putem satelita zemaljskim odašiljačima širom Francuske, kao i Direct-to-Home putem Fransat platforme.

Javni kanali će se emitovati putem satelita Eutelsat 5 West B koristeći novi standard tehnologije prenosa DVB-SIS (Single Illumination System). Ovo omogućava France Télévisions da koriste jedan izvor sadržaja, kombinujući distribuciju na kopnenu mrežnu okosnicu (DTT) i Direct-to-Home (DTH) prijem putem Fransata, besplatne satelitske platforme za francuski DTT kanal.

“Uključivanjem ovog uzajamnog pristupa u svoju strategiju distribucije, hraneći i zemaljske i satelitske mreže iz jednog izvora, France Télévisions efikasno osigurava da svi gledaoci širom francuske teritorije mogu uživati u programima kvaliteta 4K, bez obzira gdje se nalaze,” rekao je Laurence Delpy, generalni direktor Eutelsatove Video Business Unit.

“Sa 4K standardima, France Télévisions je oduševljen što može da našim gledaocima donese naše France 2 i France 3 kanale sa izuzetnim kvalitetom slike i zvuka. Eutelsat nam je pružio inovativno i konkurentno rešenje za hranjenje zemaljskih i satelitskih mreža. Eutelsatova tehnička stručnost i kvalitet usluga bili su presudni za nas,” dodao je Jacques Donat-Bouillud, šef distribucije u Francuskoj Télévisions.

Ceremonija bi trebalo da počne početkom 2024. godine, uoči Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Broadband TV News ekskluzivno razgovara sa Erwanom Luherneom, MD SPI Internationala, o kompaniji i njenim planovima za budućnost.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept