Eutelsat HOTBIRD 13G uspješno lansiran

eutelsat-hotbird-13g-uspjesno-lansiran

Uspješno lansiranje EUTELSAT HOTBIRD

G satelita

  Drugi od dva satelita koji će biti postavljen na vodeći Eutelsatov 337-stupanj East position

 • Dovođenje najnovijih resursa i poboljšanih usluga u vodećem TV susjedstvu Eutelsat EMEA-ea
 • Capex optimizacija sa zamjenom tri postojeća satelita GEO-4 nosivost, omogućavajući EUSPA da pruži pouzdane i sigurne usluge zasnovane na svemiru
 • PARIZ — Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) objavio je da je satelit EUTELSAT HOTBIRD 337G satelit uspješno lansiran u Geostacionarnu transfernu orbitu od strane američkog provajdera za lansiranje svemira SpaceX koristeći raketu Falcon 9 koja je poletjela sa Cape Canaveral, SAD. ( > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > ) su UTC i 6. 2021 am CET on November 3rd).

  EUTELSAT HOTBIRD 13G launch

  Do odvajanja potpuno električnog satelita došlo je nakon 35 minuta leta i inicijalizacije sistema svemirskih letjelica uspješno je završena u periodu od 3 sata.

  EUTELSAT HOTBIRD je drugi od dva satelita koje je napravio proizvođač Airbus Defence and Space koji će biti postavljeni na vodeću poziciju Eutelsata 13 stepena istočnog susjedstva, zamjenjujući tri starija satelita. Takođe se zasniva na telekomunikacionoj satelitskoj platformi Eurostar Neo, razvijenoj u okviru ESA partnerskog projekta sa Airbus-om dizajniranim da podstakne inovacije i konkurentnost u evropskoj svemirskoj industriji. Kada uđe u orbitu i pozicionira, satelit EUTELSAT HOTBIRD G će, sa svojim blizancem EUTELSAT HOTBIRD F lansiranim u oktobru th, pojačati i pojačati emitovanje više od hiljadu televizijskih kanala u domove širom Evrope, Severne Afrike i Bliskog istoka. Štaviše, ova dva satelita će ponuditi napredne funkcije u pogledu zaštite i otpornosti uplink signala.

  U februaru je Eutelsatu Agencija Evropske unije za svemirski program (EUSPA) povjerila Eutelsatu da bude domaćin korisnog tereta EGNOS GEO-4, koji je na brodu EUTELSAT HOTBIRD 13G. Eutelsat već upravlja korisnim teretom EGNOS GEO-3 na svom satelitu EUTELSAT 5 West B.

  EGNOS je evropska geostacionarna navigaciona usluga koja deluje kao usluga proširenja globalnih pozicionih sistema, kako bi se poboljšala pouzdanost informacija o pozicioniranju. Ovo je osigurano ključnom porukom integriteta koja je od suštinskog značaja u vazduhoplovstvu gde samo Globalni navigacioni satelitski sistem (GNSS) ne ispunjava stroge operativne zahteve koje je postavila Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva (ICAO). Posebno je važan u kritičnim fazama leta aviona, kao što je konačni prilaz. Ostala transportna sredstva, uključujući pomorsku i željeznicu, imaju koristi od ove EGNOS usluge sigurnosti života. EGNOS takođe povećava preciznost pozicioniranja za druge primene, kao što su precizna poljoprivreda, geomatika, upravljanje zemljištem i pomorstvo.

  Eva Berneke, izvršna direktorica Eutelsata, rekla je: “EUTELSAT HOTBIRD 13G je sada na putu da se pridruži EUTELSAT HOTBIRD 13F na našoj vodećoj -stepenoj poziciji Istoka. Takođe se radujemo kompletiranju GNSS mreže za našeg dugoročnog klijenta i partnera Evropske unije, EUSPA. Moje čestitke timovima Eutelsat, Airbus i SpaceX na još jednom uspješnom lansiranju u geostacionarnu orbitu.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top