Skip to content

Eutelsat i OneWeb potpisuju konačni dogovor

eutelsat-i-oneweb-potpisuju-konacni-dogovor

Eutelsat i glavni dioničari OneWeb-a (Bharti, Vlada UK, Softbank i Hanwha) su potpisali konačan ugovor o kombinaciji.

Prema Eutelsatu, završetak transakcije ostaje podložan prethodnim uobičajenim uslovima, posebno odobrenju relevantnih regulatornih tijela. S obzirom na trenutno očekivani raspored za reviziju od strane ovih organa, sada se očekuje da će se sastanak dioničara Eutelsata koji je pozvan da odobri transakciju održati u drugom ili trećem kvartalu . Ova moguća promjena u odnosu na prvobitno najavljeni raspored ne bi trebala imati značajan uticaj na kombinovani entitet’ objavljeni finansijski izgledi u vezi s predloženom kombinacijom.

Eutelsat dodaje da će po završetku transakcije odbor direktora biti sastavljen od 11 direktori, uključujući predsjednika i kopredsjedavajućeg (VP): sadašnji predsjednik Eutelsata (nezavisni) koji će biti predsjednik budućeg odbora direktora, sadašnji izvršni direktor Eutelsata, koji će ostaju kao takvi, dva direktora koje je predložio Bharti, uključujući Sunila Bharti Mittala kao kopredsjedavajućeg, jednog direktora predložio Bpifrance Participations, jednog direktora predložila Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, jednog nezavisnog direktora koji predstavlja Fonds Stratégique de Participations, jednog nezavisnog direktora predložio je Hanwha, tri nezavisna direktora koje je predložio OneWeb i četiri nezavisna direktora prop koju vodi odbor direktora Eutelsata, od kojih će trojica biti izabrani između sadašnjih direktora Eutelsata. Time bi broj nezavisnih direktora u odboru bio 40%.

Kao što su ranije izvijestili 208553Broadband TV News, u julu ove godine Eutelsat i ključni dioničari OneWeb-a potpisali su Memorandum o razumijevanju s ciljem spajanja dvije kompanije u transakciju sa svim dionicama.

2085532022

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept