Eutelsat je objavio detaljne planove za spajanje sa OneWeb-om

0
orby-elevate-bira-eutelsat-117-west-a-za-dth-sirom-sad-a
Eutelsat plus OneWeb partnerski satelit 360px Satelitski operater Eutelsat objavio je 8. septembra dokumentaciju uoči skupštine dioničara zakazane za 28. septembar, na kojoj će se glasati o pripajanju kompanije OneWeb-u. Takođe su imenovali izvršni menadžerski tim kombinovane kompanije.

Planovi spajanja objavljeni su u novembru 2022. godine, a transakcija je već dobila sva potrebna formalna regulatorna odobrenja. Posljednji korak je odobrenje dioničara. Nakon što je dobio sva relevantna regulatorna odobrenja za predloženo spajanje Eutelsat Communications i OneWeb, Eutelsat Communications je sazvao godišnju i vanrednu skupštinu dioničara Eutelsata koja će se održati 28. septembra 2023. Dana 8. septembra, Eutelsat je objavio svu dokumentaciju i detalje u vezi sa ovu godišnju i vanrednu generalnu skupštinu, uključujući francuski dokument koji sadrži detalje i predloženu upravljačku strukturu spojenog entiteta.Eva Berneke će voditi kombinovanu kompaniju.

Trenutni izvršni direktor OneWeb-a, Neil Masterson, ostat će u kompaniji do kraja godine kako bi nastavio da osigurava uspješnu integraciju kompanija.

Novi izvršni tim će okupiti najbolje zaposlenike uprave i upravnih odbora obje kompanije sa dugogodišnjim iskustvom u satelitskoj industriji: Eutelsat i OneWeb. Izvršni liderski tim uključuje vođe dvije poslovne jedinice Connectivity i Video, tri tehnička tima: inženjering, operacije i IT, kao i ključne funkcije ljudskih resursa kombinovane kompanije.