Skip to content

Eutelsat je objavio detaljne planove za spajanje sa OneWeb-om

orby-elevate-bira-eutelsat-117-west-a-za-dth-sirom-sad-a
Eutelsat plus OneWeb partnerski satelit 360px Satelitski operater Eutelsat objavio je 8. septembra dokumentaciju uoči skupštine dioničara zakazane za 28. septembar, na kojoj će se glasati o pripajanju kompanije OneWeb-u. Takođe su imenovali izvršni menadžerski tim kombinovane kompanije.

Planovi spajanja objavljeni su u novembru 2022. godine, a transakcija je već dobila sva potrebna formalna regulatorna odobrenja. Posljednji korak je odobrenje dioničara. Nakon što je dobio sva relevantna regulatorna odobrenja za predloženo spajanje Eutelsat Communications i OneWeb, Eutelsat Communications je sazvao godišnju i vanrednu skupštinu dioničara Eutelsata koja će se održati 28. septembra 2023. Dana 8. septembra, Eutelsat je objavio svu dokumentaciju i detalje u vezi sa ovu godišnju i vanrednu generalnu skupštinu, uključujući francuski dokument koji sadrži detalje i predloženu upravljačku strukturu spojenog entiteta.

Eva Berneke će voditi kombinovanu kompaniju.

Trenutni izvršni direktor OneWeb-a, Neil Masterson, ostat će u kompaniji do kraja godine kako bi nastavio da osigurava uspješnu integraciju kompanija.

Novi izvršni tim će okupiti najbolje zaposlenike uprave i upravnih odbora obje kompanije sa dugogodišnjim iskustvom u satelitskoj industriji: Eutelsat i OneWeb. Izvršni liderski tim uključuje vođe dvije poslovne jedinice Connectivity i Video, tri tehnička tima: inženjering, operacije i IT, kao i ključne funkcije ljudskih resursa kombinovane kompanije.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept