Eutelsat obnovio partnerstvo za Eurosong

eutelsat-obnovio-partnerstvo-za-eurosong

Eutelsat i Eurovision Services (ES) obnovili su svoje dugogodišnje partnerstvo potpisivanjem novog sporazuma o kapacitetu na nekoliko satelita, uključujući 7 stepeni istočno i 10 stepeni istočno.

Višegodišnji sporazum omogućava Eurosongu da podrži prenos velikih sportskih događaja uživo publici u Evropi, na Bliskom istoku i u Severnoj Africi, preko Eutelsatove flote.

Eurovision Services podupire globalni lanac vrijednosti medijskog sadržaja, od hvatanja sadržaja i pop-up medijskih kontrolnih soba, do čvrstih hibridnih mrežnih mogućnosti – koje obuhvataju satelit, vlakna i internet. ES servisira velike sportske federacije, nosioce prava i medijske kompanije kako bi povezao stotine miliona ljudi sa nepropuštajućim sportovima i događajima u HD i UHD rezoluciji.

Komentarišući sporazum, Italo Andriani, šef poslovne strategije i nabavke ES-a, rekao je: “Obnavljanjem naše posvećenosti Eutelsat-u, ponovo potvrđujemo ulogu satelita kao vitalnog alata u hibridnom miksu evrovizijskih usluga za doprinos i isporuku svih glavnih sportskih događaja uživo masovnoj publici. Satelit je dio fleksibilnosti i razmjera koji su ključni za našu dosljednu visokokvalitetnu isporuku sadržaja, tako da se globalna publika može angažirati i uživati u sportovima o kojima svi pričaju”.

Laurence Delpy, generalni direktor Eutelsata za video biznis, dodao je: “Oduševljeni smo što smo i dalje jedan od omiljenih i dugogodišnjih partnera Eurosonga i što ih podržavamo u širenju ekosistema emitera širom Evrope i MENA regiona. Profesionalni video je važno tržište za Eutelsat i osiguravamo da naši klijenti imaju najbolje usluge i kapacitete za svoje dugoročne potrebe. Ova saradnja još jednom ukazuje na vitalnu ulogu satelita u medijskom lancu snabdevanja za profesionalni video, posebno velike sportske događaje uživo gde je vrhunski kvalitet apsolutni imperativ”.

Suočavajući se sa izazovima sa svih strana, pay-TV operateri se bore da održe svoju dominaciju u novom svetskom poretku striming servisa i pametnih televizora.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top