Eutelsat obnovio partnerstvo za Eurosong

0
eutelsat-obnovio-partnerstvo-za-eurosong
Eutelsat obnovio partnerstvo za Eurosong

Eutelsat i Eurovision Services (ES) obnovili su svoje dugogodišnje partnerstvo potpisivanjem novog sporazuma o kapacitetu na nekoliko satelita, uključujući 7 stepeni istočno i 10 stepeni istočno.Višegodišnji sporazum omogućava Eurosongu da podrži prenos velikih sportskih događaja uživo publici u Evropi, na Bliskom istoku i u Severnoj Africi, preko Eutelsatove flote.

Eurovision Services podupire globalni lanac vrijednosti medijskog sadržaja, od hvatanja sadržaja i pop-up medijskih kontrolnih soba, do čvrstih hibridnih mrežnih mogućnosti – koje obuhvataju satelit, vlakna i internet. ES servisira velike sportske federacije, nosioce prava i medijske kompanije kako bi povezao stotine miliona ljudi sa nepropuštajućim sportovima i događajima u HD i UHD rezoluciji.

Komentarišući sporazum, Italo Andriani, šef poslovne strategije i nabavke ES-a, rekao je: “Obnavljanjem naše posvećenosti Eutelsat-u, ponovo potvrđujemo ulogu satelita kao vitalnog alata u hibridnom miksu evrovizijskih usluga za doprinos i isporuku svih glavnih sportskih događaja uživo masovnoj publici. Satelit je dio fleksibilnosti i razmjera koji su ključni za našu dosljednu visokokvalitetnu isporuku sadržaja, tako da se globalna publika može angažirati i uživati u sportovima o kojima svi pričaju”.

Laurence Delpy, generalni direktor Eutelsata za video biznis, dodao je: “Oduševljeni smo što smo i dalje jedan od omiljenih i dugogodišnjih partnera Eurosonga i što ih podržavamo u širenju ekosistema emitera širom Evrope i MENA regiona. Profesionalni video je važno tržište za Eutelsat i osiguravamo da naši klijenti imaju najbolje usluge i kapacitete za svoje dugoročne potrebe. Ova saradnja još jednom ukazuje na vitalnu ulogu satelita u medijskom lancu snabdevanja za profesionalni video, posebno velike sportske događaje uživo gde je vrhunski kvalitet apsolutni imperativ”.

Suočavajući se sa izazovima sa svih strana, pay-TV operateri se bore da održe svoju dominaciju u novom svetskom poretku striming servisa i pametnih televizora.

Advertisement