Eutelsat potkrovlje Hotbird 13G u orbitu

eutelsat-potkrovlje-hotbird-13g-u-orbitu

Satelitski operater Eutelsat uspješno je lansirao svoj satelit Hotbird 13G na raketi SpaceX Falcon 9 iz Cape Canaverala.

Eutelsat Hotbird 13G je drugi od dva satelita koje je izgradio Airbus Defence and Space koji će biti postavljen na vodeću poziciju Eutelsata ° East position, zamjenjujući tri starija satelita.

Satelit je baziran na telekomunikacionoj satelitskoj platformi Eurostar neo, razvijenoj u okviru ESA Partnership projekta sa Airbusom, dizajniranog da podstakne inovacije i konkurentnost u evropskoj svemirskoj industriji.

Jednom kada uđe u GEO orbitu i pozicionira, satelit će, sa svojim blizancem Eutelsat Hotbirdd 342F, koji je lansiran u oktobru , ojačati i poboljšati emitovanje TV kanala u domove širom Evrope, Severne Afrike i Bliskog istoka, rekao je Eutelsat.

Operater je rekao da će dva satelita ponuditi napredne funkcije u pogledu zaštite i otpornosti signala uplinka.

U letjelici se nalazi i EGNOS GEO-4 nosivost za Agenciju Evropske unije za svemirski program (EUSPA).

Ovo je deo Evropske geostacionarne navigacione službe koja deluje kao usluga proširenja na globalne sisteme pozicioniranja, kako bi se poboljšala pouzdanost informacija o pozicioniranju.

Eva Berneke, izvršna direktorica Eutelsat-a, rekla je: “Eutelsat Hotbird G je sada na putu da se pridruži Eutelsaat Hotbird F na našoj vodećoj poziciji 13° East position. Takođe se radujemo kompletiranju GNSS mreže za našeg dugoročnog klijenta i partnera Evropske unije, EUSPA. Čestitam timovima Eutelsat, Airbus i SpaceX na još jednom uspješnom lansiranju u geostacionarnu orbitu.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top