Eutelsat potvrdio suspenziju Rusije

eutelsat-potvrdio-suspenziju-rusije

 

Eutelsat Communications je potvrdio da će nametnuti â&# na ruskim emiterima âҰߧ&# što je prije moguće&#

;.

Nakon odluke francuskog Regulatornog tijela za audiovizuelne i digitalne komunikacije (ARCOM), Eutelsat je saopštio da je okončao svo učešće u emitovanju tri kanala, Rossiya One, Pervyi Kanal i NTV u roku od sedam dana koliko to zahtijeva regulator.

Četvrti kanal, RenTV, takođe će biti podvrgnut sankcijama ako Savet Evropske unije podrži odluku 1. februara.

Eutelsat je takođe obezbedio da ne učestvuje u emitovanju RT Njuza u Rusiji.

Istovremeno, satelitski operater koji je u početku bio nevoljan da ukloni kanale priznao je da bi sada mogao da se suoči sa uticajem između milion evra.

U početnom odgovoru na Eutelsatovu izjavu, Komitet Denisa Diderota, koji se zalagao za uklanjanje ruskih kanala na Eutelsat-u, pozdravio je ove prve korake, ali je takođe rekao da nije siguran da odgovara na sve zabrinutosti u vezi sa ispravnom primenom ARCOM-a.

Ne govori se ništa o primeni sankcija protiv ruskih medijskih entiteta (VGTRK, Nacionalna medijska grupa, ANO-TV novosti, Ruske oružane snage) koje je EU usvojila u decembru

U saopštenju se ne navodi ništa o zakupu kapaciteta na tri ruska satelita.

Ne piše ništa o činjenici da se Rossiya

Kao rezultat toga, Komitet Denisa Diderota pisao je Dejvidu Bertolotiju, generalnom sekretaru Eutelsata, da zatraži sastanak kako bi proverio obim sankcija kako je opisano u ovoj belešci i da razgovara o mogućnostima korišćenja B-a za pružanje alternativnih kanala ruskom stanovništvu.

 

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top