Eutelsat sarađuje sa Karistinim Spacetech fondom

eutelsat-saradjuje-sa-karistinim-spacetech-fondom

Karista i Eutelsat Communications najavili su novo strateško partnerstvo u kojem će Eutelsat postati novi pretplatnik Spacetech fonda tvrtke rizičnog kapitala (VC).

Za Eutelsat, novo partnerstvo učvršćuje svoje postojeće bliske veze sa startapovima u industriji i igra ključnu ulogu u razvoju živahnog svemirskog ekosistema koji sadrži najnoviju svemirsku tehnologiju u Francuskoj i širom Evrope.

Od septembra 2021. godine, Karistin Spacetech fond podržava mlade francuske i evropske kompanije uključene u Spacetech revoluciju, sa investicijama semena / serije A u rasponu od milion do pet miliona evra. Karistin omiljeni cilj su visokopotencijalni startapi koji su uključeni u dizajniranje nove infrastrukture na zemlji i u orbiti i iskorištavanje porasta dostupnih podataka za izgradnju inovativnih, transformativnih rješenja za različite ekonomske sektore i industrije. Karistin tim posvećenih investitora podržava uticajna preduzeća u svim oblastima privrede, sa posebnim fokusom na suverenitet i održivost (osiguranje, finansije, poljoprivreda, energetika, saobraćaj, životna sredina, telekomunikacije, bezbednost itd.).

Eva Berneke, izvršna direktorka Eutelsat Communications, rekla je: “Oduševljeni smo što možemo da doprinesemo rastu brojnih francuskih i evropskih startapova koji pružaju inovativna rešenja i usluge u svemirskoj industriji. Naše partnerstvo sa Karistinim Spacetech fondom dodatno cementira bliske veze Eutelsata sa NewSpace startapovima i, što je još važnije, omogućava da ambiciozni inovativni projekti dođu do ostvarenja i da se oblikuju. Na kraju, ceo evropski svemirski ekosistem će dobiti od ovog živahnog, perspektivnog zamaha.”

“Sa velikim ponosom naš investicioni tim dočekuje Eutelsat kao novog investitora u Spacetech fond. Ovo novo partnerstvo potvrđuje sve veće interesovanje vodećih svetskih satcom igrača za brzo rastuće, brzo promenljivo tržište sa potencijalnim pokretačima rasta za industriju. To je takođe znak priznanja za naš tim, čiji su svakodnevni napori usmereni na stvaranje i deljenje performansi u jedinstvenom segmentu tržišta koji doživljava brzu tehnološku evoluciju,” dodao je Olivier Dubuisson, predsednik kompanije Karista.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top