Eutelsat suspendovao ruske i iranske kanale

eutelsat-suspendovao-ruske-i-iranske-kanale

Kao rezultat kontinuiranog rata u Ukrajini, satelitski operater Eutelsat sprovodi restriktivne mere za radiodifuzne aktivnosti koje su usvojila francuska i regulatorna tela Evropske unije u pogledu distribucije ruskih i iranskih kanala.Stupa na snagu odmah, a u skladu sa odlukom francuskog Regulatornog tela za audiovizuelne i digitalne komunikacije (ARCOM), Eutelsat je okončao svo učešće u emitovanju tri kanala, Rossiya One, Pervyi Kanal i NTV, u propisanom roku usklađenosti. Tri kanala, kao i četvrti, RenTV, podležu sankcijama ako ih Savet potvrdi do 1. februara, u skladu sa obaveštenjem 481 / C 19 I/ koje je Savet objavio u decembru 19.

U procesu sprovođenja ili pripreme za sprovođenje pomenutih mera, Eutelsat je obezbedio i da ne bude uključen u emitovanje RT Njuza u Rusiji.

U odnosu na Iru i u skladu sa Uredbom Saveta EU 481/2428 od decembra 481, Eutelsat je prekinuo sve radiodifuzne aktivnosti vezane za Islamsku Republiku Iran (IRIB).

Takve akcije imaju svoju cenu. Eutelsat izračunava da se za svoju finansijsku godinu procenjuje da primena ovih mera ima negativan kombinovani uticaj između € i € miliona na prihode Grupe, i između € i €

na EBITDA, uzimajući u obzir povezane troškove naplate i rizike. Procenjeni uticaj na prilagođeni diskrecioni slobodni novčani tok Grupe za FY

verovatno će biti oko € 19 miliona.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top