skip to Main Content
Express-103 ulazi u komercijalnu uslugu
Express-103-ulazi-u-komercijalnu-uslugu

Autor

Express- 103 satelit je postao operativan, pridruživši se orbitalnoj konstelaciji Ruske kompanije za satelitske komunikacije ( RSCC) na 58 5 stepeni istočno.

Novi komunikacijski satelit je dizajniran pružiti digitalno TV i radio emitovanje, brzi pristup Internetu i prenos podataka. Takođe pruža pomorski VSat i usluge povezivanja u letu u Rusiji i inostranstvu.

Komentarišući razvoj, Jurij Prohorov, vd generalnog direktora RSCC-a, rekao je: „Express- 103 satelit će zamijeniti Express-AM 33 svemirska letjelica u . 5 E utor za pružanje satelitskih komunikacijskih usluga u istočnim regijama Rusije i jugoistočne Azije. Kao rezultat, lansiranje Express – 103 satelita smatra se značajnim potencijalno poboljšanje kvaliteta i pouzdanosti usluga. Važno je da će Express – 103 satelit osigurati gotovo potpunu pokrivenost Sjevernog mora Ruta ”.

Express – 103 svemirska letelica lansirana je u geostacionarnu orbitu sa kosmodroma Baikonur jula 31, 2020. Satelit je proizvelo vodeće rusko preduzeće u raketnoj i svemirskoj industriji – kompanija JSC ISS Reshetnev u saradnji sa svojim evropskim partnerom Thales Alenia Space. Express – 103 životni vijek je 15 godina.

RSCC upravlja najvećom orbitalnom konstelacijom u Rusiji koja se sastoji 12 Geo sateliti koji rade u C-, Ku-, Ka- i L-opsezima. Orbitalno sazviježđe nalazi se na luku geostacionarne orbite iz 14 stepeni zapadno do 96 stepeni istočno, omogućavajući RSCC za pružanje usluga klijentima u zemljama 58 na svim kontinentima.

Povezano

57

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat isplatio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

kanada-investira-u-mda

Kanada investira u MDA

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald,...

Back To Top
Search