Foxtel Group Fiskalna zarada za drugi kvartal 2023. godine

News Corp je danas objavio svoju fiskalnu zaradu u drugom kvartalu (Q2 FY23) za period koji se završava 31. decembra 2022. godine, uključujući istaknute pretplatnike za Foxtel Group i finansijske rezultate za segment pretplatničkih video usluga.

Komentarišući Foxtel Group na brifingu investitora News Corp-a za Q2 FY23 jutros, izvršni direktor News Corp-a Robert Thomson je rekao: “Posebno sam ponosan što mogu da istaknem kontinuirano oživljavanje Foxtelovog bogatstva pod mudracnim vođstvom Patricka i Siobhan i tima, koji su povećali profitabilnost, a time i opcionalnost.”Istaknuti elementi segmenta pretplatničkih video usluga

 • Prilagodili[1] Q2 Prihodi za segment pretplatničkih video usluga porasli su za 3% na godišnjem nivou
 • Prilagođeni Q2 segment EBITDA porastao je za 16% u odnosu na prethodnu godinu

Ključna metrika pretplatnika Foxtel Group

 • Ukupno pretplatnika Foxtel Grupe od 4,414 miliona (4,329 miliona plaćenih), 10% više u odnosu na prethodni odgovarajući period
 • Ukupni pretplatnici streaminga, uključujući Kayo Sports, BINGE i Foxtel Now dostigli su 2,758 miliona (2,678 miliona plaćenih), što je povećanje od 25% u odnosu na prethodnu godinu.
  • Pretplatnici na streaming predstavljali su 62% ukupnog pretplatnika Foxtel Grupe (56% u drugom kvartalu FY22).
  • Kayo Sports dostigao je 1,136 miliona pretplatnika (1,126 miliona plaćenih), što je povećanje od 11%.
  • BINGE je dostigao 1,439 miliona pretplatnika (1,375 miliona plaćenih), što je povećanje od 48%.
  • Foxtel je sada dostigao 183.000 pretplatnika (177.000 plaćenih), što je pad od 16%
 • Pretplatnici na stambeno i komercijalno emitovanje Foxtela iznosili su 1,631 milion, što je pad od 8%
  • Pretplatnici Foxtela smanjeni na 1,401 milion
  • Emitovanje ARPU poraslo je za 2% na 83 USD (na godišnjem nivou), kroz kontinuirani fokus na Foxtel-ovo premijum pozicioniranje brenda.
  • Stambeni churn poboljšan sekvencijalno i iz godine u godinu na 12,9%

Govoreći na brifingu investitora u Q2 FY23, Thomson je rekao: “Prijavljeni prihodi u segmentima su pali za 7%, dok je segment EBITDA porastao za zdravih 5%. Još impresivnije, prilagođeni prihodi, koji isključuju uticaj volatilnosti na Forexu, porasli su za 3 odsto, dok je prilagođeni segment EBITDA porastao za zgodnih 16 odsto. “Striming je i dalje osnovna snaga Foxtela, jer smo dodali više od pola miliona plaćenih pretplatnika u protekloj godini. BINGE je dostigao skoro 1,4 miliona pretplatnika u kvartalu i pokrenut će oglašavanje na platformi kasnije ove fiskalne godine dok nastojimo maksimizirati potencijal prihoda Foxtel Grupe.

“Ukupna pretplata u Foxtel grupi porasla je za 10% u odnosu na prethodnu godinu, a takođe smo videli prednosti skromnog povećanja cena u Kayo i BINGE.

“Naš portfolio sportskog programiranja poboljšan je obnavljanjem australijskih prava na kriket do 2031. godine. Sada smo na vrhuncu prodajne sezone za Kayo kao australijske fudbalske i ragbi lige sezone koje će uskoro početi, a učvrstili smo našu ponudu za zabavu, proširenim, višegodišnjim ugovorom o sadržaju sa NBCU-om.

“Sve u svemu, Foxtelov kontinuirani uspjeh i pozitivna putanja zasigurno su povećali našu opcionalnost za taj posao.”

Finansijski direktor News Corpa Susan Panuccio dodala je: “Na konstantnoj valutnoj osnovi, prihodi su porasli za 3% u odnosu na prethodnu godinu, četvrti uzastopni kvartal rasta konstantne valute, naglašavajući poboljšanu stabilnost poslovanja.” Prihodi od striminga činili su 26% prihoda od tiraža i pretplate, u poređenju sa 19% u prethodnoj godini i ponovo više od ofsetnog pada prihoda od emitovanja, profitirajući i od obima rasta i viših cena u Kayo i BINGE. Takođe smo imali koristi od rasta komercijalnih prihoda, jer su na rezultate prethodne godine uticale blokade povezane sa pandemijom. Ukupan broj plaćenih pretplatnika širom Foxtel Grupe dostigao je preko 4,3 miliona na kraju kvartala, što je povećanje od 10% u odnosu na prethodnu godinu. Ukupan plaćeni pretplatnik striminga iznosio je približno 2,7 miliona, što je povećanje od 25% u odnosu na prethodnu godinu i predstavljalo je 62% ukupne plaćene baze pretplatnika Foxtela. Kajo pretplatnici dostigli su više od 1,1 milion, što je za 11 odsto više u odnosu na prošlu godinu, ali je uzastopno opao u odnosu na prvi kvartal jer je pokazivao tipične sezonske obrasce sa završetkom AFL i NRL sezone u septembru. S obzirom na svoju poboljšanu i proširenu ponudu sadržaja, Foxtel je uveo rast cijena svojim Kayo kupcima, koji stupa na snagu ovog mjeseca, na svom osnovnom dvosmjernom nivou. Pretplatnici koji plaćaju BINGE porasli su za 48% u odnosu na prethodnu godinu, na skoro 1,4 miliona pretplatnika, profitirajući od snažnog izdanja koje je uključivalo drugu sezonu White Lotusa i potražnju za nošenjem od kuće zmaja. Radujemo se uvođenju oglašavanja u okviru BINGE-a kasnije ove fiskalne godine i počeli smo salansirnih paketa.

“Foxtel je završio kvartal sa 1,4 miliona pretplatnika na stambeno emitovanje, što je pad od 10% u odnosu na prethodnu godinu. Emitovanje se poboljšalo sekvencijalno i iz godine u godinu na 12,9%, uprkos migraciji kablovskih pretplatnika na striming ili satelit. Na kraju kvartala, manje od 80.000 pretplatnika ostalo je na kablovskoj dok Foxtel nastavlja da migrira pretplatnike sa kablovske do kraja fiskalne godine. Emitovanje ARPU poraslo je za 2% na 83 australijska dolara. EBITDA prilagođenog segmenta porasla je za 16% uprkos većim troškovima sporta i zabave.

U Outlook-u, Panuccio je rekla: “U pretplatničkim video servisima, ostajemo zadovoljni performansama striming proizvoda i stalnim fokusom na Broadcast ARPU i churn dok nastavljamo da migriramo kupce sa kablovske.

“Veoma smo ohrabreni dosadašnjim performansama i nastavljamo da očekujemo da profitabilnost Foxtel Grupe u lokalnoj valuti tokom cele godine bude relativno stabilna.

“Profitabilnost će biti iskrivljena do četvrtog kvartala jer očekujemo da će troškovi trećeg kvartala biti veći u lokalnoj valuti u odnosu na prethodnu godinu s obzirom na ugovorne pokretne stepenice i prošireni sadržaj AFL-a i NRL-a.”

Podaci i citati su dobijeni iz News Corp-ove Q2 FY23 najave zarade i brifinga investitora od 9. februara 2023. godine (New York).

1. prilagođen za uklanjanje efekta valutnih fluktuacija. News Corp izračunava uticaj fluktuacija deviza za preduzeća koja izveštavaju u valutama koje nisu američki dolar množenjem rezultata za svaki kvartal u tekućem periodu razlikom između prosečnog kursa za taj kvartal i prosečnog kursa koji je na snazi tokom odgovarajućeg kvartala prethodne godine i ukupnog uticaja za sve kvartale u tekućem periodu.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles