skip to Main Content
Francuska Médias Monde obnovila Arabsat sporazum o distribuciji satelita

Arabsat i France Médias Monde (FMM) proširuju svoje partnerstvo za satelitsku distribuciju širom MENA

Arabsat i FMM grupa ojačali su svoj strateški odnos obnavljanjem ugovora o satelitskoj distribuciji za emitovanje France 24 TV SD TV kanala i radija (RFI Radio i MC Doualiya) u vlasništvu grupe, na satelitu Arabsat Badr-4, jedinom satelitu koji stiže do MENA regiona i Evrope pod jednim pokrivanjem. Obnova je uključivala i F24 HD kanale (F24 arapski, engleski i francuski) koji su ekskluzivni na Arabsatu.

Alhamedi M. Alanezi, predsjednik i izvršni direktor Arabsata, izrazio je zadovoljstvo što je pooštrio veze sa FMM grupom tokom posjete prostorijama Grupe u Parizu, “Zadovoljni smo ovom posjetom kako bismo ojačali i produžili naše strateško partnerstvo sa FMM-om i nastavili distribuirati svoje kanale svim svojim arapskim gledateljima širom MENA i Evrope, također da naglasimo nase zeljne napore da dovedemo najbolje satelitske kanale u nase video susjedstvo ” . “Arabsat je ponosan što je domaćin najgledanijih globalnih informativnih kanala isključivo na našim satelitima,” rekao je Alanezi.

Serge Schick, direktor FMM grupe za međunarodni razvoj i komercijalne resurse, rekao je: “Oduševljeni smo što možemo obnoviti naš ugovor sa Arabsat-om koji je pratio France 24 od njegovog pokretanja, doprinoseći uspehu kanala. Zahvaljujući ovom sporazumu, France 24 je široko dostupan gledaocima na 3 jezika u SD i HD, isključivo na BADR-4, širom regiona.

FFM paket u HD-u možete pronaći na sljedećoj frekvenciji:

 • Satelit: Arabsat BADR-4 @ 26° Istok
  Pokrivenost: MENA i Evropa
  Frekvencija: 12072 MHz
  Polaritet: horizontalno
  Stopa simbola: 27500
  FEC: 3/4
  Prijenos: DVB-S2
  Modulacija: 8PSK

SD frekvencija:

 • Satelit: Arabsat BADR-4 @ 26° Istok
  Pokrivenost: MENA i Evropa
  Frekvencija: 11996 MHz
  Polaritet: horizontalno
  Stopa simbola: 27500
  FEC: 3/4
  Prijenos: DVB-S
  Modulacija: QPSK
90

Vezani članci

Back To Top
Search