Francuska Médias Monde obnovila Arabsat sporazum o distribuciji satelita

Arabsat i France Médias Monde (FMM) proširuju svoje partnerstvo za satelitsku distribuciju širom MENA

Arabsat i FMM grupa ojačali su svoj strateški odnos obnavljanjem ugovora o satelitskoj distribuciji za emitovanje France 24 TV SD TV kanala i radija (RFI Radio i MC Doualiya) u vlasništvu grupe, na satelitu Arabsat Badr-4, jedinom satelitu koji stiže do MENA regiona i Evrope pod jednim pokrivanjem. Obnova je uključivala i F24 HD kanale (F24 arapski, engleski i francuski) koji su ekskluzivni na Arabsatu.

Alhamedi M. Alanezi, predsjednik i izvršni direktor Arabsata, izrazio je zadovoljstvo što je pooštrio veze sa FMM grupom tokom posjete prostorijama Grupe u Parizu, “Zadovoljni smo ovom posjetom kako bismo ojačali i produžili naše strateško partnerstvo sa FMM-om i nastavili distribuirati svoje kanale svim svojim arapskim gledateljima širom MENA i Evrope, također da naglasimo nase zeljne napore da dovedemo najbolje satelitske kanale u nase video susjedstvo ” . “Arabsat je ponosan što je domaćin najgledanijih globalnih informativnih kanala isključivo na našim satelitima,” rekao je Alanezi.

Serge Schick, direktor FMM grupe za međunarodni razvoj i komercijalne resurse, rekao je: “Oduševljeni smo što možemo obnoviti naš ugovor sa Arabsat-om koji je pratio France 24 od njegovog pokretanja, doprinoseći uspehu kanala. Zahvaljujući ovom sporazumu, France 24 je široko dostupan gledaocima na 3 jezika u SD i HD, isključivo na BADR-4, širom regiona.

FFM paket u HD-u možete pronaći na sljedećoj frekvenciji:

 • Satelit: Arabsat BADR-4 @ 26° Istok
  Pokrivenost: MENA i Evropa
  Frekvencija: 12072 MHz
  Polaritet: horizontalno
  Stopa simbola: 27500
  FEC: 3/4
  Prijenos: DVB-S2
  Modulacija: 8PSK

SD frekvencija:

 • Satelit: Arabsat BADR-4 @ 26° Istok
  Pokrivenost: MENA i Evropa
  Frekvencija: 11996 MHz
  Polaritet: horizontalno
  Stopa simbola: 27500
  FEC: 3/4
  Prijenos: DVB-S
  Modulacija: QPSK
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top