Francuska: Orange lansirao satelitsku ponudu

0
francuska:-orange-lansirao-satelitsku-ponudu
Francuska: Orange lansirao satelitsku ponudu

Orange proširuje svoj asortiman ponuda povezivanja u Francuskoj i sada uključuje satelit u svoj tehnološki miks, zajedno sa vlaknima, ADSL-om, 4G i 5G Home-om. Ova nova Orange satelitska ponuda namenjena je kupcima koji ne ispunjavaju uslove za vlakna i onima sa ADSL brzinama manjim od 8 Mbps. Prodaje se preko Orangeovih distributivnih kanala, a njime upravlja Nordnet, podružnica Orange koja je specijalizovana za satelitski internet već 15 godina.

Za 49,99 evra mesečno (sa prvim mesecom besplatno), korisnici ove satelitske ponude mogu da uživaju u neograničenom superbrzom širokopojasnom internetu sa brzinom konekcije do 200 Mbps nizvodno i 15 Mbps uzvodno. [1]. Ova ponuda ne zahteva promenu broja telefona i uključuje neograničene pozive na fiksne telefone u kontinentalnoj Francuskoj i 50 drugih destinacija. [2] Kao i pozivi na mobilne telefone u kontinentalnoj Francuskoj i osam drugih destinacija.Nakon pretplate, korisnici će dobiti Satellite Kit, koji mogu sami instalirati ili uz pomoć Nordneta i njegove mreže specijalizovanih instalacionih partnera. Komplet za satelit može se kupiti za 299 evra ili iznajmiti za 8 evra mesečno. Nordnet-ova opcija za instalaciju košta 299 evra, sa jednogodišnjom garancijom.

Ova ponuda je deo programa Cohésion Numérique des Territoires (Digitalna kohezija regiona) francuske vlade i ispunjava vladin cilj da garantuje pristup superbrzom širokopojasnom internetu (većem od 30 Mbps) za sve do 2025. godine. Kuće bez dobrog žičanog širokopojasnog pristupa mogu imati koristi od subvencija za pristup boljoj vezi putem bežične tehnologije.