skip to Main Content
Freesat 4K kutije prolaze DTG i CAI verifikacionu šemu
Freesat-4k-kutije-prolaze-dtg-i-cai-verifikacionu-semu

Autor

UK DTH platforma Freesat postala je najnovija kompanija koja je primila satelitske prijemnike po evropskoj shemi osiguranja za TV i satelitsku distribucijsku opremu kao evropski IRS sistem certifikacije (EICS).

Njegova UHD 4X 500 i UHD X prijemnici prošli su test specifikaciju, demonstrirajući visoki kvalitet Freesatovih set-top box uređaja i njihova kompatibilnost s ostalim proizvodima koji prolaze EICS u okviru integriranog sistema prijema, prema Digital Television Group (DTG).

Prva šema ove vrste, specifikacija EICS testa prov Idejno osiguranje kompatibilnosti end-to-end uređaja, interoperabilnosti i robusnih RF performansi u satelitskim i DTT distribucijskim sustavima. ‘

„Freesat je zaista zadovoljan što radi s DTG i CAI odobravaju Freesat 4K proizvode prema shemi. Predstavljeni našim kupcima kao izdanje softvera kasnije tokom godine, Freesat 4K set-top box uređaji prvi su proizvodi koji će raditi s nizom satelitskih veza koje potrošači mogu pronaći u svom domu. To će takođe omogućiti našem proizvodu nesmetan rad u okruženju sa više stanova. Freesat je surađivao s proizvođačima opreme, uključujući Triax i Unitron, i partnerima poput CommScopea kako bi pružio rješenje koje nam omogućava da budemo dio ove fantastične EICS šeme ”, rekao je glasnogovornik Freesata

EICS šema razvijena je kroz industrijsku suradnju satelitskih i DTT platformi, glavnih proizvođača opreme, a vode je industrijska udruženja DTG i CAI. Sastoji se od specifikacije testa potkrepljene međunarodnim standardima i logotipa usmjerenog prema potrošačima. Proizvođači opreme kao što su prijemnici, dSCR-ovi, višestruki prekidači, mrežni prolazi, pojačala za lansiranje i LNB-ovi mogu prikazati logotip na svojim proizvodima nakon uspješno prolaska potrebnih testova.

Podržani vodeći trgovci na malo, EICS logotip osigurat će visoku kvalitetu iskustva za krajnjeg kupca. Krajnji korisnici, kao što su instalateri, tehničari, stambene asocijacije i operateri platforme, mogu koristiti logotip za prepoznavanje opreme koja je kompatibilna sa svim glavnim satelitskim i TV uslugama; i stoga je interoperabilan sa drugom EICS opremom.

DTG testiranje pruža ispitivanje prema EICS specifikaciji u njihovoj laboratoriji akreditovanoj za UKAS sa sedištem u Londonu. CAI upravlja shemom i uključivat će program nadzora tržišta kako bi se održao visok standard opreme označene EICS-om.

„DTG Testiranje je drago što je velika TV platforma poput Freesat je pokazao podršku ovoj shemi. Stalno prihvaćanje sheme sjajna je vijest za TV platforme, proizvođače satelitske i TV opreme za distribuciju i instalatere koji mogu s povjerenjem odabrati proizvode kada vide oznaku EICS “, rekao je Alex Buchan, strateški tehnolog iz DTG-a.

„CAI je zadovoljan što je surađivao s DTG testiranjem na razvoju ove nove sheme certifikacije proizvoda, koja slijedi iz uspjeha postojećih CAI shema certificiranja kablova i zraka. CAI su oduševljeni što je Freesat pokazao svoju podršku shemi predavanjem svojih najnovijih 4k set top box-ova na testiranje. Ova nova šema omogućit će našim članovima, kao i ostalim dijelovima industrije, da odaberu najbolje proizvode za svoje instalacije. Oznaka EICS također će omogućiti programerima, stanodavcima i onima koji rade za njih da osiguraju da stanovnici njihovih projekata dobiju sisteme koji rade kako je predviđeno, u kombinaciji s CAI kodeksima prakse i instaliranjem od strane naših članova, ”dodao je predsjednik CAI Peter Sealey .

Srodno

75

Vezani članci

Back To Top
Search