skip to Main Content
Freesat će biti integriran u Digital UK
Freesat-ce-biti-integriran-u-digital-uk

Autor

Digital UK Ltd kombiniraće rad zemaljske zemaljske platforme Freeview sa satelitskom platformom Freesat.

Digital UK, koji je u zajedničkom vlasništvu BBC-a, ITV-a i Kanala 4, omogućava platformu Freeview TV, dok besplatna satelitska platforma bez pretplate Freesat radi u ime BBC-a i ITV-a.

Organizacija je rekla da će objedinjena operacija imati koristi od tehnoloških inovacija i razvoja dviju usluga.

Jonathan Thompson, izvršni direktor, Digital UK, rekao je: „Pozdravljamo ovu priliku da usko surađujemo s Freesatom, istovremeno nastavljajući isporučiti našu misiju osiguranja da svi u Velikoj Britaniji mogu besplatno pristupiti visokokvalitetnoj TV usluzi. Kombinovani entitet će promovirati najbolje sadržaje slobodne za gledanje, istovremeno odražavajući promjenjivu prirodu potrošačke potrošnje. “

U decembru je objavljeno da će Arqiva odstupiti kao dioničar kompanije Digital UK nakon nespremnosti da dalje ulaže u Freeview Plus Digital UK, hibridnu platformu zasnovanu na HbbTV koja je mogla dodati usluge streaminga kako dioničara Freeview-ovog PSB-a, tako i Netflixa, Amazon Prime Video-a i Now TV-a .

Arqiva službeno prestaje s radom krajem mjeseca i nastavit će pružati infrastrukturne usluge, ali odlazak prenosne kompanije pospremio je dioničarsku strukturu.

„Vjerujemo da će nadogradnja na najbolje što i Freesat i DUK nude osigurati da besplatan emitiranje i dalje bude uzbudljiva i živahna ponuda za potrošače u Velikoj Britaniji. Ovaj prijedlog nastavit će pružati britanskim gledateljima sjajan sadržaj, no oni ga odluče konzumirati, bilo da je to linearan ili na zahtjev “, rekao je Alistair Thom, izvršni direktor Freesata.

Integracija podliježe regulatornom odobrenju i može se očekivati ​​da će se zatvoriti u sljedećih nekoliko mjeseci.

Srodno

38

Vezani članci

Back To Top
Search