skip to Main Content
freeSAT će raditi na ICE karticama čak i nakon ponovnog podešavanja

Programska ponuda satelitske platforme freeSAT, koja djeluje na području Češke i Slovačke, bit će dostupna i na ICE karticama u CryptoWorks modu ( CAID 0D97) i nakon trenutnog prebacivanja programa na nove parametre emitiranja.

Slovak Telekom (ST), koji će takođe isporučivati ​​simulirane programe za korisnike freeSAT-a, DTH platforme luksemburške kompanije M7 Group , članice CANAL+, dodao je CA sisteme i Irdeto sistem kodiranja sa CAID 0D97. Ovo će omogućiti praćenje ponude programa čak i na starim (istorijskim) modulima, koji dozvoljavaju dekodiranje programa samo u starom (originalnom) CryptoWorks sistemu.

Čak i nakon povezivanja 0D97, neki freeSAT programi će biti dostupni samo na novijim modulima (Irdeto – CAID 0653, Conax – CAID 0B02). Riječ je o programima FilmBox Stars, JOJ Sport i Story4 CZ.

Trenutno je u toku veliko ponovno podešavanje freeSAT programa. To se uglavnom odnosi na velike češke i slovačke javne i privatne stanice. Pretplatnici koji prate programsku ponudu Thora moraju ponovo podesiti prijemnike do početka juna, kada se završi emitovanje na starim parametrima. Ponovno podešavanje direktno utiče samo na klijente sa sopstvenim kutijama. Korisnicima s prijemnicima s funkcijom FastScan svoj uređaj će automatski biti vraćen na nove parametre emitiranja.

parabola.cz

72

Vezani članci

Back To Top
Search