Gase se Ukrajinske platforme Xtra TV i Oll.tv

gase-se-ukrajinske-platforme-xtra-tv-i-oll.tv

Gase se Ukrajinske platforme Xtra TV i Oll.tv

Ukrajinska DTT platforma Xtra TV i OTT usluga Oll.tv,čiji je vlasnik Media Group Ukraine (MGU), prestale su sa radom.Vest o gašenju ovih platformi objavljena je na njihovim stranicama. Na Xtra TV- stoji obaveštenje : „Operator satelitske televizije Xtra TV je 22. jula u 23 sata p obustavio emitovanje TV kanala i pružanje usluga pretplatnicima zbog stupanjem na snagu ovog zakona. Diskriminatorni zakon o sprečavanju ugrožavanja nacionalne bezbednosti u vezi sa prekomernim uticajem lica koja imaju značajnu ekonomsku i političku težinu u javnom životu (oligarsi)“.

Ovog mjeseca ukrajinski milijarder Rinat Ahmetov povukao je ulaganje svoje kompanije SCM iz medijske industrije.Njegova glavna investicija bila je u Media Group Ukraine (MGU), jednu od četiri vodeće medijske grupe u zemlji.Ahmetov je kao razlog  naveo novi zakon protiv oligarha. Dozvole za TV kanale MGU-a su vraćene državi.Mada se očekivalo da će Xtra TV i Oll.TV nastaviti sa radom, Nacionalni savet regulatora poništio je licencu Xtra TV 21. jula.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top