Generalni direktor Inmarsata očekuje dalju konsolidaciju

generalni-direktor-inmarsata-ocekuje-dalju-konsolidaciju

U intervjuu sa Sunday Times Rajeev Suri, izvršni direktor Inmarsata, predvidio je da će samo šačica satelitskih operatera uspjeti i preživjeti u narednih 7 do 10 godina. On je rekao da su potrebne milijarde da bi sateliti stigli u svemir, a industrija je već videla dosta bankrota, napominjući: “Struktura industrije koja danas postoji nije održiva.”

Sam Inmarsat je u procesu kupovine od strane kalifornijskog Viasata pod uslovom da je ugovor odobren od strane britanske Uprave za konkurenciju i tržišta koja istražuje aspekte konkurencije. Ugovor je objavljen još u novembru 2021. godine. EU, koja takođe razmatra akviziciju, verovatno će svoju presudu doneti u februaru.

Međutim, Suri kaže da je zabrinut da će, ako regulatori blokiraju Viasat sporazum, tržište ostati otvoreno za Muskovu Starlink i Jeff Bezos Project Kuiper da dominiraju satelitskim širokopojasnim uslugama na planeti.

Inmarsat je zabrinut jer iako ima odličnu poziciju u avionskim i pomorskim komunikacijama, želi da lansira sopstvenu konstelaciju u niskoj Zemljinoj orbiti (‘Orkestar’). On je dodao da projekat još nije u potpunosti finansiran.

Suri je dodao da satelitska industrija postaje sve gušća u već prenatrpanom sektoru. Odgovor je, kaže, dalja konsolidacija.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top