skip to Main Content
Georges Agnes napušta SES -ov HD+
Georges-agnes-napusta-ses-ov-hd+

Autor

Georges Agnes napustio je njemačku DTH satelitsku platformu HD+ u septembru 30, 2021 nakon 14 godine. Preseljenje je bilo na njegov vlastiti zahtjev i uz najbolji zajednički dogovor, prema podružnici satelitskog operatera Astra SES.

Rođeni Luksemburžanin bio je generalni direktor HD Plus i glavni operativni direktor od 2007. U budućnosti će menadžerski tim oko Norberta Hölzlea preuzeti njegove odgovornosti. Osim toga, Hölzle je i dalje odgovoran za poslovanje kompanije SES Video u zemljama njemačkog govornog područja.

„Sa zahvalnošću i ponosom gledam na svoje vrijeme provedeno u HD Plus-u . Bilo je to fantastično i – u pozitivnom smislu – divlje putovanje. Zajedno, kao tim, uspjeli smo jednostavnu ideju pretvoriti u uspješan i uspješan ekosistem za televiziju visoke i ultra visoke rezolucije u Njemačkoj ”, rekla je Agnes. “Sa HD+, nastao je proizvod od kojeg imaju koristi krajnji kupci i TV emiteri, kao i proizvođači hardvera i maloprodaje. Nakon 14 godine, sada je vrijeme da se ovaj razvoj prenese na druge ruke. ”

S Agnes, platforma gubi drugog dugogodišnjeg izvršnog direktora u kratko nakon Tima Schneckenburgera (CCO), koji je napustio HD Plus u julu 2021 .

Povezano

40

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat isplatio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

kanada-investira-u-mda

Kanada investira u MDA

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald,...

Back To Top
Search