skip to Main Content
Globecast Power distribucija Svjetskog prvenstva 2022. za novu svjetsku televiziju

New World TV sarađuje sa Globecast-om za pay-TV i FTA satelitsku i IP distribuciju Katarskog fudbalskog turnira 2022. godine širom podsaharske Afrike.

PARIZ — New World TV, sa sjedištem u Togu, obratio se Globecastu, globalnom dobavljaču rješenja za upravljanje medijima i sadržajem, kako bi pružio usluge satelitske distribucije – kao i punu IP redundantnost – za nedavni katarski nogometni turnir.

New World TV je satelitska TV mreža koja je zadržala i pay-TV i besplatna prava za Svjetsko prvenstvo™ u nogometu 2022. širom podsaharske Afrike. Emiter je imao prava na pay-TV za cijeli turnir od 64 utakmice. Pored toga, preko svog partnera MBS (Media Business Solutions), takođe je podlicencirao 28 mečeva za više od 40 besplatnih emitera širom regiona.

Yann Madeline, EVP Sales, Globecast, rekao je: “Ovo je bio značajan projekat za Globecast, ne samo zbog vrijednosti sadržaja i njegove količine. Kao rezultat toga, blisko smo sarađivali sa New World TV-om i njenim kupcima širom regiona kako bismo ih podstakli da koriste Ateme Biss-CA, visoko napredni uslovni pristup i svaki korisnik se složio da to učini. Radili smo na daljinu sa njima kako bismo osigurali da imaju odgovarajuću tehnologiju za to. To proizilazi iz sporazuma o partnerstvu koji smo najavili sa Ateme prošle godine.”

Globecast je primio 64 meča od BT Towera u Londonu putem AMP Visual TV-a do svog Serte objekta u Parizu. Namjenski HD feed je zatim poslan putem Eutelsat satelita na New World TV. Za 28 podlicenciranih utakmica feedovi su također distribuirani putem Eutelsata. Potpuni IP redundantnost je obezbeđen od strane Globecast-a.

Redha Chibani, predstavnica New World TV-a, rekla je: “Potreban nam je partner sa obimnim, dokazanim iskustvom u radu na tako visokom turniru. Globecast ima to znanje i vještine, radeći na ovom nivou nekoliko decenija, uključujući i na više turnira Afričkog kupa nacija. Taj nivo tehničke stručnosti – o čemu svjedoče poticanje i olakšavanje korištenja BISS-CA enkripcije – osigurao je da i mi i naši partneri budemo vrlo zadovoljni rezultatom.”

Ključni izazov sa ovim projektom bio je da se osigura da je satelitska distribucija solidna, posebno sa BISS-CA koji se rijetko koristi u Africi. BISS-CA režim enkripcije izveden je na veoma visokom nivou i ovo je bio prvi put da je primenjen u takvim razmerama (40 emitera širom regiona) i za tako globalan, veliki događaj.

Nova svetska televizija već ima prava na više dodatnih FIFA događaja.

“Radimo sa nosiocima sportskih prava svih oblika i veličina širom sveta i to radimo već dugi niz godina. Kvalitet usluge i bezbednost sadržaja su očigledno najvažniji kada su u pitanju tako vredna prava i veoma smo srećni što je New World TV to prepoznala. Radujemo se budućoj saradnji.”

710

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat objavio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

Back To Top
Search