skip to Main Content
HD Plus pruža kupcima 4 nova sportska kanala u HD-u

Uz Sport1 +, Sportdigital Fußball, EdgeSports i Waidwerk, korisnici pretplate na HD Plus od sutra će imati znatno veći spektar sportova u HD-u – i to za sada besplatno.

Koliko će dugo socijalni život uglavnom ostati pod velom pandemije korone, trenutno se teško može predvidjeti. Stalno rastući raspon HD programa za hladne dane utoliko više raduje mnoge kupce pay TV-a.

Nakon EuroSport Player kanala, uključujući nekoliko mečeva Bundeslige na Amazonu, koji su neko vrijeme bili po promotivnoj cijeni , HD Plus sada donosi sva četiri sportska kanala kao dio svog trendovskog sportskog paketa za svoje pretplatnike u eteru:

Dok se Sportdigital Fußball, uzimajući u obzir ime kanala, vrti oko lopte, Sport1 + sadrži puno američkih sportova poput NBA košarke i NHL hokeja na ledu. U međuvremenu, EdgeSport zadovoljava ljubitelje raznih akcionih sportskih takmičenja koja se održavaju na visokim planinama i strmim padinama. S vanjskim kanalom za posebne interese Waidwerk kao dijelom paketa, ljubitelji aktivnosti poput ribolova i lova neće propustiti.

Korisnici pretplate na HD Plus dobivat će trendSports od 4. decembra na tri mjeseca do kraja februara 2021. godine bez dodatnih troškova, nakon čega se paket trendSports može rezervirati za 5,99 eura mjesečno . Za emitiranje kanala, HD PLUS GmbH je sklopio odgovarajući ugovor sa TA2 Europe GmbH, koji licencira i prodaje TV kanale od posebnog interesa u HD kvaliteti.

Četiri kanala, jedan paket: ukratko trendSports

Sport1 +

Sport1 + prikazuje zvijezde Nacionalne košarkaške asocijacije (NBA) i Nacionalne hokejaške lige (NHL), kao i zvijezde međunarodnog nogometa s odabranim utakmicama. Zatim su tu elita ženskog tenisa i heroji konjskih snaga na trkalištima. “SPORT1 vijesti” pružaju informacije nekoliko puta dnevno o najvažnijim događajima u svijetu sporta.

Sportski digitalni nogomet

“Fudbal oko svijeta” sa igrama uživo sa četiri kontinenta i 17 takmičenja. Sve igre se moderiraju u studiju za emitovanje i komentarišu na njemačkom jeziku. Pored toga, dnevne vijesti na TV Transfermarkt, kao i mnoštvo sjajnih dokumentaraca, istaknute emisije i razgovori uživo o međunarodnom fudbalu.

EdgeSport

EdgeSport je emiter zabavnih i akcionih sportova iz cijelog svijeta i uživo izvještava o vrhunskim događajima u skateboardingu, snowboardu, brdskom biciklizmu, break danceu, BMX-u, eSportu, kite surfanju, kao i drugim sportovima na vodi i motorima. Pored toga, časopisi i dokumentarni filmovi s pogledom iza kulisa – spektakl 24/7.

Lov

Waidwerk je odašiljač za sve ljubitelje lova, ribolova i vanjskih aktivnosti. Pored najnovijeg znanja, kao što su odgovarajuća oprema, najbolja područja i najuspješniji načini ribolova, gledatelje očekuju uzbudljivi prizori lova i ribolova, fotografije rijetkih životinja i priroda koja oduzima dah tokom cijelog dana. Program dokumentacije dopunjen je živim sadržajem.

21

Vezani članci

Türksat 8K ponovo emituje

Türksat 8K ponovo emituje

Nakon nekog vremena, turski satelitski operater Türksat nastavio je s radom demo kanala u Ultra HD rezoluciji u 8K formatu....

Back To Top
Search