Skip to content

HDTV prvi na Intelsatovom Galaxy-19

hdtv-prvi-na-intelsatovom-galaxy-19

STN je najavio prvu HDTV platformu na Intelsatovom satelitu Galaxy-19 (G-19) i predstavio novi EPG.

Komentarišući ova dešavanja, generalni direktor Mitja Lovsina, STN, rekao je: “Verujemo da uvođenje namenske HDTV platforme na satelit G-19 sa našim potpuno novim EPG mogućnostima predstavlja značajnu prekretnicu u posvećenosti STN-a da kontinuirano teži unapređenju usluga i pružanju najboljeg za naše klijente i njihovu publiku, pružajući sveukupno poboljšano zabavno iskustvo”.

Prema STN-u, Sjeverna Amerika je dugo bila središte raznolike grupe zajednica koje traže sadržaj od kuće, a G-19 je kroz historiju bio platforma izbora. G-19 je najveća i jedina nezavisna FTA televizijska i radio zajednica u Severnoj Americi, specijalizovana za multikulturalne sadržaje na maternjem jeziku. Bilo da se radi o vestima, sportu, filmovima ili verskom programu, publika može da pronađe sadržaj sa preko 170 kanala poreklom iz 24 zemlje na više od 15 jezika. Sa STN servisima i Intelsat-ovom pokrivenošću, ovaj raznovrsni sadržaj za publiku konačno je dostupan u HD-u uz dodatnu prednost EPG-a.

Rhys Morgan, Intelsatov potpredsjednik i generalni direktor, EMEA prodaja medija i mreža, dodao je: “Oduševljeni smo što ponovo omogućavamo našem dugoročnom partneru STN-u da isporuči sadržaj gledateljima u Sjevernoj Americi. G-19 doseže više od 1,2 miliona gledalaca, koji uvijek traže kvalitetniji sadržaj, a ova HD TV platforma garantovat će im kvalitetno iskustvo gledanja”.

Broadband TV News sjedi sa izvršnim direktorom MainStreaminga, Antoniom G. Corradom za razgovor, streaming, latenciju i ANGA COM.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept