HDTV prvi na Intelsatovom Galaxy-19

0
hdtv-prvi-na-intelsatovom-galaxy-19

STN je najavio prvu HDTV platformu na Intelsatovom satelitu Galaxy-19 (G-19) i predstavio novi EPG.Komentarišući ova dešavanja, generalni direktor Mitja Lovsina, STN, rekao je: “Verujemo da uvođenje namenske HDTV platforme na satelit G-19 sa našim potpuno novim EPG mogućnostima predstavlja značajnu prekretnicu u posvećenosti STN-a da kontinuirano teži unapređenju usluga i pružanju najboljeg za naše klijente i njihovu publiku, pružajući sveukupno poboljšano zabavno iskustvo”.

Prema STN-u, Sjeverna Amerika je dugo bila središte raznolike grupe zajednica koje traže sadržaj od kuće, a G-19 je kroz historiju bio platforma izbora. G-19 je najveća i jedina nezavisna FTA televizijska i radio zajednica u Severnoj Americi, specijalizovana za multikulturalne sadržaje na maternjem jeziku. Bilo da se radi o vestima, sportu, filmovima ili verskom programu, publika može da pronađe sadržaj sa preko 170 kanala poreklom iz 24 zemlje na više od 15 jezika. Sa STN servisima i Intelsat-ovom pokrivenošću, ovaj raznovrsni sadržaj za publiku konačno je dostupan u HD-u uz dodatnu prednost EPG-a.

Rhys Morgan, Intelsatov potpredsjednik i generalni direktor, EMEA prodaja medija i mreža, dodao je: “Oduševljeni smo što ponovo omogućavamo našem dugoročnom partneru STN-u da isporuči sadržaj gledateljima u Sjevernoj Americi. G-19 doseže više od 1,2 miliona gledalaca, koji uvijek traže kvalitetniji sadržaj, a ova HD TV platforma garantovat će im kvalitetno iskustvo gledanja”.

Broadband TV News sjedi sa izvršnim direktorom MainStreaminga, Antoniom G. Corradom za razgovor, streaming, latenciju i ANGA COM.