skip to Main Content
Helwa TV kanal pokrenut na Arabsatovom BADR-6 kanalu
Helwa-tv-kanal-pokrenut-na-arabsatovom-badr-6-kanalu

NINETNINE’s Popular Helwa TV Channel Reaches Millions of Homes Across MENA with Arabsat Launch

DUBAI — NINETNINE, disruptive content provider to digital and media platforms, has announced that it launches its live linear entertainment TV channel Helwa TV on Arabsat, one of the world’s top satellite operators and far the leading satellite services provider in the Arab world. Kanal će biti dostupan besplatno na satelitskom TV prenosu BADR-6, koji dopire do miliona ljudi na Bliskom istoku i u Severnoj Africi. Usluga je pokrenuta 1. decembra na sljedećim parametrima:

Satelit: Arabsat BADR-6
Modulacija: QPSK DVB-S

Orbitalna pozicija: 11785°E

Stopa simbola:

Frekvencija: 11785 Afričke TV emisije koje su se pokazale uspješnim na evropskim kablovskim mrežama i na OTT servisu Dish Networka, Sling TV u SAD-u gdje NINETNINE ima 10 premium linearne sjevernoafričke kanale. To čini Helwa TV jednim od najgledanijih arapskih kanala na glavnim TV platformama.

Alhamedi Alanezi, izvršni direktor Arabsata, rekao je: “Nakon nove strategije Arabsata koja proširuje našu saradnju sa ključnim partnerima, uspeli smo da stvorimo ekosistem međunarodnih medijskih partnera koji nam omogućava da izgradimo jake veze sa našim klijentima. Inovativni pristup distribucije medija kompanije NINETNINE usklađen je sa našom vizijom i strategijom. Ovo partnerstvo je prva cigla više projekata koji će biti objavljeni u 2022.”

“Ovo je neverovatna prilika za ljude širom MENA da imaju besplatan pristup televiziji Helva i da uživaju u nizu vrhunskih emisija i lokalnih sadržaja koji zabavljaju arapsku i severnoafričku dijasporu koja živi u Evropi i Severnoj Americi,” objašnjava Samir Zehani i Adel Hamla. “Oduševljeni smo što možemo da najavimo ovo najnovije proširenje naših medijskih servisa i da se udružimo sa liderom kao što je Arabsat kako bismo drugačije unovčili naš sadržaj.”

317

Vezani članci

Back To Top
Search